Monday, March 28, 2011

cinta si tukang masak. *part time


salam..
hari ni dpt memasak ..hehe..biasalah hr2 lain,busy sgt .kls memandu,buku2 yg belum habis di baca.kadang2 tolong umi potong sayur je...huhu..adoi~  0_ov 
ape nak jadi ni aliaaaa oii..
*kwn2 kampus suka dgr bila alia sibuk msk itu ini,bee hun sup,nasi aym,aym msk merah,aym msk lemak cili api,ikan pari asam pedas,ayam kurma,ayam kari..ikan msk tiga rasa...masyaAllah,,tringat dulu2..hehe..kalo msk,semua nk di jamunya..ye lah,dah trbiasa...mkn itu ingat pd org2 di sekeliling..
pernah last year,buat bisnes nasi lemak lagi tu...time weekends..buat sorang2 plk tu..huhu... penat2 jugak,tapi alhamdulillah,buat tambah2 duit poket..huhu.. 

hari ni msk best2 sikit..hehe..sbb abi tak mahu beli ayam.hehe..katanya ayam skrg peniaga sibuk naik2 kan harga,tunggu harga terkawal.lgpon,makan ikan lebih bagus.  =)

hari ni,masak ikan kembung ngn sambal merah.
tad.tada.tadaaaaa.....



then masak sayur ngn fish ball...




syukur alhamdulillah~


ikutkan hati,nak msk best2 lagi.tapi takda bahan mentahnya..takpe2.nt balik sh.alam masak puas2 ye aliahelmi uiii...
okey b0s! huhu..

sem baru akan bukak,so...alia akan balik ke rumah sewa di sh alam..sudah 3 bulan bayar sewa tp x duduk pon..abi sikit mrh dgn sikap mmbazir ni..huhu..maaf ye abi.
CGPA akan cuba di kejar sebaik-baik yg mungkin n konsisten >seperti sem 1st dlu 3.0...akan ku kejar semula...
plus,harapnya..kereta kancil dpt di pandu ke sh alam..senang nk brgerak.duit bus pon mahal skrg ni. rm50 sebulan.padahal,kalo naik kreta takda la jauh.tapi yg memisahkan rumah sewa dgn kampus tu jln besar dan sunyi.risau dgn kselamatan diri ni.
lagipun,sem akan habis june ini.harap2 semua berjalan lancar.

next journey?
insyaAllah,Mesir menjadi pilihan hati.


pesan alia kpd pihak yg brkenaan>jgn selalu brjanji sgt.takut nanti mati dgn janji sndiri.
"teramat besar kebencian Allah apabila kamu mengatakan apa yg tidak kamu lakukan."
jauhilah zina,dan balik pada asas Islam yg sbnar.kerana,takutkan Allah itu lebih hebat dari takutkan yg lain2,perlu brmusyawarah dlm setiap hal yg trjadi dan jika perlu minta la bantuan dr mereka yg lebih arif tntg agama ,agar kekusutan ini dpt di atasi.


wallahualam.
sekian.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget