Sunday, May 22, 2011

I'm going to CHANGE MY PHONE NUMBER





naaaaa...

salam..
hello peepz yg di sayangi~
i'm going to chnage my phone number la sweetie..
biasa la,tgh mgelak dr 'makhluk asing' yg mganggu~
i feymes kat marikh...so,bnyk la alien kaco2..

*in tht pic>totaly not my number,,..display jep..
hua3..mimpi!

btw,kindly please PM me through facebook..
insyaAllah,i give u detail about my new cell phone number..
k?



love,
aliahelmi

Thursday, May 19, 2011

kata SAYANG





salam...

MOKKKKK... *gemuk*
banyak gile habuk..
mak oiiii..

sat naa.nk p amik pnyapu. lalala...
lapppppp~
shing shung swing.....
kan da berkilat...guna je shampoo je nak ksi brkilat n wangi... weee  =p


back,back to topic...
kata SAYANG...
awwww...suke x?
kome jgn nk mgada...xde keje i nk citer tntg BF,GF bagai...trkeluar topic pe...
nmpk x tpk tgn or kaki den ni ha? nmpk? kasi sat g...  ;)

today,i'm going to talk...eh silap kau...i'm going to type about SAYANG to momma,papa,sibs n cikgu2...
hehe...

before terlupa n jd antara ribuan anak2 derhaka...
i want to wish all mother ,all around the world
"HAPPY MOTHER'S DAY"... i l0ve u...muah2...





talking about muah...
kalau dgn bf or gf kau..kau BERANI gila ckp 'MUAH' =kissing sound..

kalau kau SMS dgn mak/umi/ibu/mama kau...x da plk nk tulis kan..
ces besar n penting sgt ke BF ngn gf kau dr mak/umi/ibu/mama kau??
ceit....stakat bdn deme beso gedabak cm gorila tu x pyh la nk bangga sgt..
baik ko banggakn kat mak/umi/ibu/mama yg 'besar' sbb dulu mgandungkan ko ngn adik bradik ko..
;)  I LOVE MY UMMI!!!!





hmmm..
tentang ayah/abah/abi/walid/papa u all semua ni....
berapa kerat yg DARE gila ckp kt ayah/abah/abi/walid/papa "I MISS YOU".
arghhh ceit....
xde kan? kcuali i>nuraliah binti helmi..kalo x caya p slongkar fon abi...  ;)
oooowwww..kt GF/BF kau yg x bpe jauh tu nk miss2 la sgt...
pdahal 1 univrsity...ek ele,lu ckp lebih ek...kls2 pun sblh jer..
kalo ko jauh antara benua skali pun,bila bukak peta amik pmbaris..xde la jauh mne pon..bpe CM jerkkkkk...
lu kerek ek.. *pe? x  puas ht?  haha

pasni rajin2 la tulis ayt2 yg mnyenangkan or gembirakn ht kdua ibubapa kita... its not hard to tht tiny2 thing...DEM senang~
kalo malu nk express by words>tulis or send SMS la syg.. hehe..








hmm..aha!SIBLING~
i nk bgtahu u all la...
i have 6 sibs...i no-5...
waaa ckp lu..ada adik bradik rmai>bole lead to SAWAN tau...
siyes...BUT>itu kalo u all ni sengal n x nk mgalah..tp if u all ok,xde hal laaa..
zmn kecik2 we all 6 bradik..jgn citer..gadooooooo jer...
tumbuk,sepak,pukui,ngissssss,tarik rmbut,berebut,mnjerit...memang bnyk rrr..




sbb msing2 nk attention dr parents..kalo x pcya,cuba u all kawin..dpt ank bnyk2...
CONFIRM! mmng 'sawan' kjp u all nk handle smua...
ada pgalaman trtinggl kat R&R la,ada yg lemas la..ada yg trcicir kt rmh sape2..
mcm2...mujur la my parents,naik je kreta>mula kira ank2 dia ada bape..
hoho...COMEL gila....


ada tak u all ckp cmni kt sibling u all "KAU COMEL LA,SAYANG KAU" or "KAU HERO AKU" or "I LOVE U,MUAAHHHHHHH"?
ade?
cet..xde kan?
except i je yg berani buat..u knw wht,my brother xda plk ckp "kau knape aliah? x betul eh"...dorang bls blk,chill je "muahhhhh" juge..

point? kalu kau brkasih belum tentu PERMENANT...but relation between u and ur sibs totaly PERMENANT...so? x rugi pon..esk2 dia dah kawin,da x dpt manje2 dgn dia lg...sedih o0ooo0ooo....


talk about cikgu or lecturer...
hmmm...mesti yg penah kena rotan n bagai kan?
tell the truth la...dulu zmn2 kls add math,i slalu je kena rotan.
'favourite' cikgu untk di rotan..i'm telling u...
haha...
dasyat lah~
suke..


nowdays? bdk2..bila cikgu nk rotan,dia boleh mnjawab..aish,nsib baik i x maw jdik cikgu..kalo jdik..sure2 rmai bdk kne dera n belasah...bdk2 skrg degil okie...
ish2...
how many of u yg appreciate cikgu??
dosent mean u hve to give hadiah MENJELANG HARI GURU...
cikgu2 ni smua,x heran pon dgn hadiah u all tu..dorang lgik bnyl duit nk beli hadiah2 tu..
but then,the way u apprciate them.
ada masa,send sms...say "THANK YOU FOR EVERYTHING,MAY ALLAH/GOD BLESS YOU NOW AND FOREVER"




*uuu..kacaknye cikgu ni...cikgu ni hnya untk skola tadika jep..haha




its not hard thing to do..kalo sms pun,br 1 page je pon...
ade la dlm bpe sen je hbis...takkn tu pon nk brkira bhai??
kalo ko call gf/bf kau 24 jam tu...xde plk kau kisah kan?ish2...
bg karate Siam kang...hesh....
so,appriciate la cikgu2 kome yek...
jgn derhaka...
nt kena BAKO!
kita BAKO!!!
haha



*yeha~ great teacher onizuka...huwalawei....best!

tu je..mls nk ckp lebih...nk study..jp lg exm..mohon doakn kejayaan i..  ;)
bye.wslm






love,
aliahelmi

Sunday, May 1, 2011

al kisah budak sekolah ALL BOYs~


salam.
alhamdulillah...hari ni adernaline sgt banyak~ waw...i like that energy..
hehe..
demam makin okey...cuma tekak ni..masih kekal dgn suara GANAS tapi SEXY~
haha..
doktor kt klinik kesihatan Shah Alam,entah ape lah..bagi ubat yg tak effect...
MD dari mana lah ek die tu...geram betul! tak caring~ x mo jadi cm dia...haiyaaa~
syukur alhamdulillah,dapat jumpa umi dan abi,qila n along + alang..
nampaknya semua risau nak carikkan rumah sewa yg dekat dgn MSU...
aduhai~ finally x pindah pun...hehe  =P

ok,back to topic....SEKOLAH ALL BOYs?
btw,nak bgtahu..dulu abi sekolah all boys...St John Inst,KL...
wa..bila bercerita psl sekolah semua lelaki ni..berderau darah dengar..sebab teruja..*miahaha..normal untk gadis2 yyg straight...hehe..(like me)
melihat produk2 sekolah semua lelaki ni,saya yakin mereka semua COMEL n TERBAIK..
why?
sebab boleh tgok abi...for example..die sgt sweet~
setiap tahun besday,abi mesti bagi hadiah..n kalau exam atau sakit die mesti care habis~.
i LOVE my dad~
hari ni...dia bagi hadiah tudung yg cantik~
*ni kat dunkin' donut..teruja dgn tdung yang abi kasi..ada manik2..x terlalu over..simply THE BEST!

then,nak di jadikan cerita...ada la hamba Allah yg suka dkt i ni pun dr produk sekolah all boys...
hmm..teringat dulu dia kasi surat..sweet~ (walaupun handwriting sgt2 tak cantik) yeks~ boys! hahaa
dia lukis2 gmbar ,yg for me lagi bermakna dr dok belagak bawak naik kreta mahal2 pusing KL..ceit~
cute sgt~ siap ada lirik lagu nasyeed...
*ingat ustzah Baayah jer ada surat cinta? sy pun ada..
masa sekolah rendah dulu pun dpt surat cinta...dr budak St.Michael Ipoh..haha..handwriting ko jgn citer rr... burok beno..tapi main thing,dia nak ckp "saya suka n cintakan awk,aliah"..tatabahasa sgt FAILED! hehe..


 teringat..abi pun jenis tulis surat kat umi,...pernah rr selak2 dokumen lama,terjumpa! OMG...sgt sweet ok...setahu alia la..semua jejaka yg berkait dgn hidup alia>semua suka tulis surat untk express their feeling...so sweet~*abi,abg2,n si dia...

just nak bagitahu u all..siapa yg ada buah hati dtg dr sekolah all boys...sebenarnya dorang ni pemalu n sweet... dorang tak romantic tau..memang tak romantic lansung..but the way they act accidently itulah yg sweet... kalau tak percaya,pi test!!

memang dorang lack of way/skill nk communictae dgn girls >most of them..but seriously...they perfom in love pretty cool...
2 jer nak share info..

yes i do love lelaki pemalu n dtg dr sekolah semua lelaki..> YOU...*siapa yg berkenaan~ =)
insyaAllah,jika kalian *girls* di jodohkan dgn boy datang dari sekolah all boys>tak kecewa..insyaAllah..


love,
aliahelmi
There was an error in this gadget