Thursday, June 13, 2013

tunang Vs FMTS


Assalammualaikum & salam sejahtera.
:)

Baru 2 hari lepas tamatnya minggu orentasi atau di UNISEL lebih dikenali sebagai minggu tekad siswa (MTS).
3 minggu lalu baru sahaja bergular cik tunangan kpd seorang hamba Allah.
Can you imaging, i left all the best moment for my big family?
I think, if girls lain.. dorang sanggup tolak benda tak penting macam aktiviti kampus berbanding sesi suai kenal antara both family, mine and him.



I dah janji nak type tentang MTS yang lalu, dalam sesi mesyuarat post morterm.
:)

Terus terang, kaum kerabat keluarga FMTS tahu dengan siapa saya berbalah atau tak senang.
Tapi kuasa Allah, saya ditugaskan untuk memikul tanggungjawab bersama orang yang tak saya senangi tu.
ya Allah, Rabbi Yassir wa Ala Tur Yassir.


Its ok. Take it positively.
Ada hikmahnya.

I lalui hari-hari MTS dengan perasaan yang bercampur baur.
First, dapat bertugas dalam keadaan yang kurang selesa, tetapi perasaan gembira, teruja, bersemangat mengatasi keadaan yang pertama tadi.
^_^


Kehadiran mereka-mereka yang menceriakan hidup I.
Kehadiran mereka yang berjiwa baru, semangat baru dari kawan-kawan baru serta keluarga lama FMTS I.

Diberi mandat sekali lagi untuk memikul tanggungjawab dalam exco kerohanian Muslim, I terpanggil untuk menyelesaikan isu-isu berkaitan para gadis.
Alhamdulillah, semua berjalan lancar selain kehadiran 'mini booklet for Muslim' berjaya I realisasikan.
syukur.
Terima kasih tidak terhingga buat Seri, Sakinah dan Ameerah serta kawan-kawan muslimat yang lain sebab memberi semangat untuk I meneruskan kerja booklet tu.
Memandangakan booklet tak cukup untuk semua pelajar, I hanya berikan kepada pelajar perempuan yang beragama Islam sahaja.


apa yang menarik tentang post morterm, I amik kenyataan dari Haikal.
"semua fasi adalah pemimpin, dan setiap pemimpin mempunyai ego masing-masing. sekiranya anada memberi nasihat. dia akan dengar, cuma dia merasakan idea dia lebih baik. kerana dia tahu akan kemampuan diri dia"

Gobalan;
"setiap individu mempunyai cara yang berbeza-beza dalam menjalankan tugas meskipun mendapat pelbagai rintangan.  syabas dan tahniah kerana berjaya menempuh rintangan yang dilalui. jangan serik lagi ye untuk sertai MTS yang akan datang"

Adeeb;
"saya gembira dengan MTS kali ini,meskipun ramai yang kata tak best. saya memandang setiap kekurangan itu ada momentnya yang terbaik dan memandang dari sudut positif. dan saya harap semua juga akan melihat dari sudut yang positif juga"


tu jeeee..
bak kata Puan Aisyah kata "buang yang keruh dan ambil yang jernih"
insyaAllah.


apa-apa pun, saya tak pernah menyesal untuk sertai MTS yang akan datang insyaAllah.
Berkhidmat kerana Allah untuk UNISEL.


love,
Aliahelmi

p/s: H yang health trainneer tu sibuk beli milk shake dia. aishhh... sekeh jugakkk budak ni kang.
hua.hua.






No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget