Sunday, February 17, 2013

di telan MATI KAWAN di muntah MATI KENGKAWAN

Assalammualaikum & hello.

rasanya entry kali ini just nak kongsi cerita tentang kawan.
admit that, i always have lots of friends..
but best friend?
few.
maybe one or two.
i dont know
sigh~

kawan baik masa sekolah dah fly sanun> amerika.
haha.
*hopely dia tak baca entry ni*
sengal kau.
hehe


hari tu meeting event FSA.
I gaduh besar dengan team-mate.
maybe sebab I sorang je yang pernah handle event. so I akan nampak every silly mistake that they did infront of me.
nak di jadikan cerita, few days before. I marah dan maki few team.
sebab lambat sangat nak cari sponser.
we lack about 10k lagi tau..
mahu tak meroyan. padahal lagi 2 minggu je lagi nak event.

i think, its necessary for me to explode on that day. sebab I dah mention to them to make prepairation.

finally semua mistake kecil dari team lain, I isukan jadi besau..
I marah semua. yes, SEMUA.

one, mybe and surely I sangat irritating orang sibuk2 cuti weekends nak balik rumah parents.
padahal, I have been starnded in this SA islands since 3 month past.
sebab I handle benda ni.
I dah cuba habiskan macam2 jenis kerja.
yet, they?

how can they are so senang lenang, padahal kerja banyak & tarikh event dah dekat.
then, ada yang resign entah and bagi alasan nak study.
for me, I hormat keputusan dorang. cuma I think dorang ni takda nilai 'responsible'.

Ikutkan hati I, memang I belasah je.
yet, if I buat macam tu. confirm2 ada gossip " kak purdah mengamuk, 13 tercedera 2 maut"
haha...

so, take a deep breath.
(S.O.B) pun boleh...
haha..
terpengaruh subjek anatomy & pathology..
miahaha..


I took this problem as something new and I have to be optimis and try my best to overcome it.
tipu lah hati dan naluri perempuan ni tak menangis memikirkan hal ini.
yet, cuba juga sembunyikan sedih ini.
sebab, I did this event kerana Allah untuk Unisel.
in other words, I try untuk majukan aktiviti fakulti.
this is the 1st event after 2 years tak aktif kelab dalam fakulti.
ini untuk semua orang.
biar penat, asalkan semua dapat manfaat benda ni.


kali ini, I hanya berjaya dapatkan sponsership 11k je..
eventough bajet event 25k.


hari tu, I dah tak tahan nak rasa beban event. I amik juga cuti 5 hari untuk tenangkan hati di Ipoh.
by looking umi and abi face makes me feel the peace. something that I really miss to live in peace and harmony zone for myself.
I need time for myself.
playing with my two niece, luqman & yusuf.
really make my tense decrease.


point dekat sini, itu adalah lumrah dalam mana2 persahabatan.
kadangkala kita perlu marah untuk beritahu yang kita sangat marah & mereka perlu belajar adapt.
so that, I tak akan cakap belakang2. something that we consider "mengumpat".
I prefer cakap depan-depan.
sama ada they all nak terima atau tidak.
masa I mengamuk & maki tu, *actly depan 4 org je, itupun dlm bentuk SMS.
then spread news among them..
masuk je meeting..semua muka bengang.
(u know what, I dah nampak orang yang susah terima kritikan. then, I start to think, how if their big boss maki dorang. are they going to simpan, dendam kesumat?)
tht was so kampung la if tiada yang positif dalam terima komen.
wallahuaalam
sampai bila kita nak belajar untuk tidak terima kritikan? oh come on. that's what we called belajar dari hidup..

apa yang I tengok dalam jiwa orang Malaysia esp Malay, they hard to accept critic and comment.
oh come on.
take the critism untuk u improve urself lah.
people will not say anything bad, they just want u to be better.
that's for sure.

as my entry untitled : di telan mati kawan di muntah mati kengkawan.
that's what I feel now.


i think that's all.
sometimes, real friends only know what is the good for us..
that's for sure.


with that, I rest my case.

Aliahelmi
There was an error in this gadget