Wednesday, April 24, 2013

screencapture



Ni mesej dari senior.
Jawapan yang diberi ialah kotak biru.
So, nilai I ni dalam range 20k?
Bapakkk lah..
Kalau lelaki tu mampu.
Bagus la..
Kalau tak, sila lah hafaz Quran untuk dapat FREE
^_^


mesej ni membuatkan I terfikir tentang menghargai wanita dengan value berharga.
~_~



Please dont catch me,
Aliahelmi

GE13 and me...

Salam & good morning everyone.



(amik ni haaa pic S.aureus)
-virus okey.. HAHA-
pengaruh tempat belajar
;p

Malaysia sekarng tengah busy dengan GE13 (general election 13).
Recently, ramai yang tanya. "alia, u undi apa?"
I senang je.  Kalau takda corruption, I memang sokong.  Tapi kalau parti tu amalkan acuan Islam, its bonus!
:)


Ada yang kata Nuar bagus.
Tak kurang jugak yang kata Jibby bagus.
Entah, for me. GE13 ni boleh sampai buat seseorang buat istikarah tau.
Korang ingat nak cari calon ehem.ehem je ke baru ingat nak istikarah bagai.
Memilih calon pemimpin pun boleh.
Umi ada advice.
Katanya; "Pilih pemimpin yang beragama Islam, kalau 2-2 Islam, pilih yang beriman. Kalau 2-2 beriman, pilih yang lebih beriman"
*iman satu benda yang subjektif untuk kita analyse.
But its ok, tak payah serabutkan otak.  When it turns to your heart is talking.
Yeah, mesti you akan 'X' nama calon tu.
May Allah guide all of us.

"Wahai pemimpin, sekiranya kamu berjanji tetapi tidak mengikut apa yang kamu janjikan.  Maka di akhirat kelak, kamu lah yang akan dipersoalkan dengan perjanjian itu" -Quran

Korang ingat manifesto tu macam ayooorrr je ke nak buat-buat?
Kalau tak buat, mahu ada pemberontakkan rakyat.
So, be aware with what u mention and promised.
okey?
^_^


I tak nak influnce people untuk vote apa.
All the best to all the candidate.
Do your best and berkhidmatlah kerana Tuhanmu.


Sepanjang aku jadi ketua program, ayat aku ialah...
"BERKHIDMAT KERANA ALLAH UNTUK UNISEL"

Niat tu penting nokkkk..
Jangan selamba badak je takda niat.  Niat kerana Allah pun dah bole gain pahala.
I think, mana yang baik entry ni. Sila amik pengajaran & adapt dlm diri.  Kalau merepek, campak je kat laut.
hihi.



I will go back home to Ipoh.
undi kot..
hoho

ok lah. take care everyone.



Love,
Aliahelmi


* tetibe letak gambar 3 tahun lepas, time rewang rumah sepupu.  kat JB.*
-dengan Rahman, my cousin dkt Spore tu-

Travelog ke Beijing?

Salam & hello.



RIP to both of my kitty.
si kecik tu, si gemuk.
yg putih tu si boboi.
-kakak rindu korang.-
-.-


okey back to entry!
I've already been told by my YDP MPP, that we planning going to China end of this year.
13 of us!
MPP Shah Alam je.
maiiigaddd~ 

As taiko 'cari duit'.
I have to do my part.
Exco Perancang Strategik EKONOMI dan keusahawanan.
Can you imaging?
Sponser 13 orang pergi sana..
-.-
i'm death!
HAHA


I have another 7 month to find the fund.
May Allah assit me.
Then start to think that,
Pergi China kena pakai purdah ke?
Ke should I take it off?


Sebab certain country, ada yang rule dia kita perlu hormat.
Selagi dia tak suruh buka aurat. I'm ok.
and I'm flexible.
*muka bukan kawasan AURAT*
pls take note.


Maybe I should discuss with my mom and my dad about this.
Well, cuti sem ni nak 'meroyan' ke Singapore.
My relative semua duduk Spore.
I plan nak back pack kat sana.
:)
I hope I can make reseach for my next novel.



tu je story untuk hari ni.
I biarkan persoalan ni tergantung untuk buat you fikir.


Love,
Aliahelmi




*text yg i recive dari abi. he mention yg my boboi died*
:'(

Monday, April 22, 2013

Kayfie aka Afy

Salam & hello.

pagi ni, asyik cerita tentang orang je kan.
hik.hik.hik.
tapi japppppppppppp......


* ni breakfast bila gelabah tak sempat have proper sarapan*
dengan diary kiri, kertas bersepah. microscope bagai.
Apa lagi, makan dalam makmal!
yeay~
(mati la kalau dekan nampak perangai 'gedik' ni sbb tergedik2 makan dalam makmal)
HAHA
;p

sebenarnya terharu dapat kawan-kawan yang baik around me.
walaupun dulu asyik nangis je
"mana orang baik yg ada dekat ngn aku?"
-.-
now Allah sent me good people around me.
Alhamdulillah.


Kayfie asal Penang.
Nama betul, tak payah mention.
Amik HR dekat Unisel.
Dia ni memang HANTU futsal.
Ada saka futsal dalam badan dia.
hehe
23 tahun.
Anak emak jugak.
The only anak BUJANG in his family.


Very matured. Ego. Poyo. Manja. Sport guy!
Hari tu, masa lemah badan dan tak larat sebab allergy.
Dia sanggup 'burn' main futsal and sent me to klinik.
*actly, dia masak for me the day before. udang + daging*
HAHA
He with Zakeyyyyy accompany me.
(tak bercakap pun dengan Kayfie, sebab marah.  marah sebabkan dialah i kena gi klinik. ponteng kelas tak buat test dan suffer at home, sweating bagai)

Tapi tengok muka dia hari tu, dia bapak tunjuk muka serba salah.
huhu



Actly, banyak kali dia pelawa ikut tengok dia main futsal.  As good friend, i do nak tengok. Tapi kalau sorang-sorang pergi.
memang TAKKK LAHHH KANNNN.
haha.
So, kebetulan team dia lawan dengan my adik beradik punya team. team MPP.
Disebabkan dorang lawan, i pun datang untuk support both team. ada la gang perempuan yang lain.
First time tengok futsal match depan mata.
makkk ehh, kesian gila.
hihi
*i do have 4 brothers, yet. dorang mana pernah ajak adik dorang yang cool ni gi tengok*
:(


I do comfortable get along with Kayfie.
Eventough, he such a ego and emotional guy.
hehe.
What i've learn from him was, "jangan berkira dengan kawan".
Dia seorang yang suka melawak.
and i suka gelak.
haaaa..
Bagus sangat lah berkawan macam tu.


trademark dia "serius sikit."
then cara balas;
"serius arrrrr"
hehe..
comel kan?


Entry kali ni khas untuk Kayfie.
I do hope Kayfie akan enhance solat dia.
^_^
Bangun Subuh dah sekarang.
good.
Baiknya seorang sahabat adalah kerana ukwah baik antara mereka.
I hope i kawan dengan 'penjual minyak wangi'. so he does.
masing-masing dapat manfaat berkawan bersahabat kerana Allah.


p/s: Kayfie, if i nampak you pakai seluar pendek time main futsal. I bakar kereta you!
haha.




love,
Aliahelmi



K Joe



Assalammualaikum, Hello world!
;)
-kenyit mata sikittt-
hehe


Final EXAM just around the corner.
it's been a years that i never capture my own picture just like that. mungkin rasa dah matang dah kot.
somehow rindu lah pulak kan..kui.kui.kui.
-pic kat bawah sekaliiiiiiii-
xpe. kita bagi tengok half je. yg lebih2.. boleh mimpi!
:)


minggu ni banyak hantar assigment dengan lab report.
azam untuk semester depan.
..............
untuk tidak membuka hati buat mana-mana lelaki yet.
(ehhh.. tetibe je kannnnnnn)
but, kalau Allah said "kun faya kun".
just accept and cannot denied it.
:P

semester ni ramai yg hint.
agak-agak la kome.
walaupun umi bagi GREEN light kawin, i dont feel like want to use the lesen yet.
:O
no......


Lately suka pulak dengar lagu Demi Lovato
Catch me
Dont Forget
Heart a Break
Heart Attack


Bila di teliti maksud lagu-lagu dia. Rasanya sebijik with what i felt.
hmmm..
This is the way, I should defenses out.
hehe


I got new friend. Bole la.. Sebabkan event festival hari tu. I ramai kawan.
Lawan pun adeeeee..
kau ade?
HAHA.
Okey, he is Kay Joe. (kawan2 i panggil, si pendek)
;p


Now, i senang berkawan dengan Kay Joe.
Walaupun tak dapat deny yang dia adalah species sweet talker.
-.-
Yet, persamaan sesetengah perkara membuatkan i selesa. Meskipun we come from different world.
more less, i only consider him as my bfff.
not more.
maybe orang akan kata we all ada apa-apa.
cuma, i was thinking nak 'wash brain' dia with my own way.
As friend, i dont want people or other girls call him as bad boy.
coz, i knew. there are something good inside him.

nevertheless,
i do pray that he will recite Quran everyday.
^_^


Bulan ni dah 2 kali pergi masjid.
masjid SASS
Pergi sebab nak tenangkan hati yg serabut.
(you know, i got lots of work to do.. lots of problem that i had, lots of lelaki miang distrubing me)
maigaaaaaddd!

mana2 manusia pun ada serabut time.
kan?
Si Kay Joe ni lah yang teman. Kita nak tenangkan hati g masjid negeri, dia pulak poyo pakai macam ala-ala anak ustaz. 
glurp~
Bajet cool? 
Tapi admit la. comel sikit. sejuk perut mak dia mengandung.
I do hope dia slowly berubah jadi baik.
-okey, i will mention benda ni. koz, as fren. i do want he be a someone that better. bak kata robie willaim, BETTERMAN-

Rasanya entry kali ni cerita tentang dia.
haha
GOT CHA!!
I found something special inside him, walaupun kadang-kadang rasa macam nak 'sailang' je kepala dia.
;p


He grew up dari family yang pentingkan akademik.
WEALTH, i guess.
He used to told me about his family.
Very educated, * i think*
its good.
He study abroad, US.
work in UNISEL
25 years old.
-euuwwwww..tua!-
kui.kui.kui.kui
The only anak bujang in his family.
serrounded by the hot chick (his sisterssss).
:)
*then hari-hari bajet cakap dekat i; "alia, i'm america okeyyyy"
-kulempangjugakmamatnikang-
HAHA


Good to know, this friend are so manja with his momma.
*see the good inside him*
Suka jaga persahabatan dia dengan kawan-kawan, walaupun cara dia ekspress persahabatan. kadang-kadang a bit ANNOYING GILAAAAAA..
Tak kisah kawan lelaki dan perempuan.
Semua sama rata.
Menjaga penampilan diri (imej tu penting).
Jaga ni bukan bermakna dia pakai baju gempak2.. 
Walaupun casual, dia still nampak terjaga.
Nak kata pembersih. Maybe. Koz i tengok kereta dia. Bersih je.
hehehe
Wallahualam, mana lah tahu dia ada 'maid' yg cuci kereta dia..
;p


(pic ni, after habis presentation. then, Kay Joe ajak pergi tengok dia dgn kawan2 dia main basket dekat taman nearby Unisel)
-.-
muka penat sbb present Pathology kauuuu..
:(




okey, sambung balik story tentang beliau....
dia seorang uncle Mat yang baik. Every week, ada je dia nyakat si Sinchan.
** sinchan refer to his nephew**
Tapi nak buat macamana, biasa la.. semua hot uncle hot auntie akan usik anak buah masing-masing.
esp; yang comel-comel.
hehe.
(then mengaku yg anak sedara comel mcm dorang)
haikk tuihh..
*same with me*
;p



Yet, i found that there are something missing in his heart.
Soul of Imam Muda.
Hopefully dia tak baca entry ni.
HAHA
kalau TER-baca pun. benda ni takda kaitan nak perli ke hape ke. just entry ni tentang impian I towards him. 

I just want him to be good. Better than before.
May Allah guide him.
Guide si Kay Joe ni all the way to jannah.
insyAllah.
Niat i just nak tengok dia lagi beriman.
(wwwwuuuuuu, idaman setiap wanita kot kalau yg beriman ni..hehe)


"dear Allah, please choose me, choose Kay Joe and others to get your hidayah. I'm beggin You. Jangan Kau pesongkan hati kami setelah Kau beri nikmat kurnia ini. ameen"


Kay Joe,
please dont catch me.
and we are beautiful like a diamond in the sky.
^_^
Kurang-kurangkanlah kesengalan you yang kadang-kadang i rasa macam nk 'flip' je kepala you kat belakang.
HAHA
i doakan you sambung masters & berjaya.
kalau betul-betul berjaya, boleh follow i ke Turki.
insyAllah.


insyaAllah, semester ni nak cover pointer.
nak naikkan kepada 3.0
insyaAllah..
last sem cgpa 2.67




mood EXAM menghadap laptop,
Aliahelmi



Its just me. Only me

     



This week and last week. hurm. this month la.
memang terasa sangat penat sangat.
rasanya SAKA buat kerja semua dah keluar. so, penat gituuueeewwww.
yeks~ (tak nak aku ada SAKA ni) hehe


This month jugak, i realize one thing about friendship and the DTA.
DTA?
yeah, dont trust anybody.
someone told me, dont be too naifff.
recently kan baru je kena 'stab from the back'.
so, after meet someone that i consider as mom. i tell her everything.
why i felt sad and yedayedayyeda.
finally she said " alia.. pls do apply this DTA in your life"
i was like ..  0_o
dont trust anybody.


i jugak perasan. i makin ramai kawan lelaki. just like before pakai purdah. just like zaman sekolah dulu-dulu.
dorang jugak antara penguat semangat.
i mean, dorang memang high resistant kalau kena maki hamun.
huhu

easy going. easy to work with.
special thanks kepada afi zulkifli, taiko nasir, zakkkey, kay joe, abang zulllzeli
*nama ni terpaksa ni 'poyo' kan.
untuk mnjaga imej dorang.


semoga diri ini dapat jaga batas persahabatan antara lain gander ni.
ameen.
:)


love,

Aliahelmi


Superhero dad


Kasih abi bawa bahagia

“Abi tak tahu nak cakap macamana dengan kamu.  Kalau betul-betul nak jado doctor kena perfom belajar.  Jangan lari dari focus.  Orang bukan tak kenal abi dengan umi, anak dia belajar main-main”  dari nada abi, aku tahu sangat dia berharap.
“Kalau duit sambung belajar tu perlu sampai abi gadai tanah dekat Beranang tu.  Abi gadaikan sampai kamu jadi doctor” meskipun mata abi meniti pada jalanraya.  Aku tahu hati dia betul-betul faham dengan sokongan tak berbelah bahagi dia untuk aku.
Ayat dia tu memang buat aku sentap sampai ke hari ini.  Okey.  Sentap in POSITIVE WAY.
Since habis dekat MSU, I enrolled to UNISEL.
As my dream was doctor FORENSIK POST MORTEM (in short, doctor yang incharge bedah mayat-mayat dalam kes-kes yang memerlukan pembuktiaan sebelum kes dibuka di mahkamah sebagai bukti)
Anyway, umi dan abi sangat nak aku jadi doctor bedah jantung.
Oh please.. tak minat laa.. maafkan anakmu yang lansung tak pernah bercita-cita nak ‘round-ward’ just other doctor did.
*that was so not me! Tak advanture*
Why I choose medical laboratory technology? Cause, I want to have strong basic on handling samples and how to cooperate with tools and machine in my forensic world.
Abi dah tahu dah minat aku.  So dia pun bagi full support.
Telling the truth, dari sekolah. Aku belum pernah mengecewakan parents aku dari segi performance akademik.  UPSR dapat 4A, one of the best studs.  PMR, 7A. top 10 best studs. SPM?
Hah..tu, jangan Tanya.. sangat allergic! Haha..
Cuma time after PMR, I went to one of the famous school in PERAK.  SMK Raja Permaisuri Bainun, Ipoh.  Sekolah asrama khas under kerajaan negeri Perak.  Hanya yg dapat 7As sahaja LAYAK memohon masuk. Itupun after saringan.
*perghh…
I still remember when abi wrote a letter to the principal *mohd Gufri*, he mention that.
‘diharap permohonan anak saya diluluskan, dalam memastikan cita-cita beliau sebagai ahli forensic tercapai’…
Ayat tu yang membuatkan lagi aku Berjaya masuk sekolah tu.  Sebab after keluar result PMR, aku menangis sebab tak dapat masuk asrama.
Then, rupanya abi sangat ALERT dengan tangisan (poyo) aku tu.  He write a letter just for me. How sweet is that. (ok fine, mood nak nangis tu dah mula ada dalam badan right now)
Tapi masa di Bainun, aku tak perfom bagus sangat. Maybe sebab aku rasa suasana asrama yang memenatkan membuatkan aku stress.
Yet, after tamat SPM. Aku apply MSU foundation.  Abi invest almost 20k for my 1 years study there. I mean, 1 1/5 year there.
But still, aku tak perfoms bagus. Mungkin sebab culture shock.
*buduh punya alia*

Ok now, after saw my parents cry because of me. Aku dah decide untuk study kencang2 untuk make sure dorang happy dengan aku.
Tell you what, my parents sambung degree in business when I was in form 2. And they finish their degree with honoured when I was in form 4!
Gosh, sangat malu kalau aku ni pemalas tahap kura-kura. Walhal parents sangat rajin belajar.
:G
Lebih memalukan aku ialah, abi terus sambung master dalam jurusan perniagaan dekat UITM. Dan dia Berjaya habiskan pengajian sarjana dia!
Now! He almost finish his PhD.  Now in thesis mode. Amik kau.. bapak sambung study sampai lebam. Anak-anak dia? Givin up dan malas lenga?
Oiii… kalau betul WARIS, mesti rasa tercabar.
Since that, aku selalu jadikan pointer dia untuk aku beat on.
That’s why, kalau aku sedih. Aku rasa abi akan bagi solusi yang sangat MANTAP.  Dan aku ingat lagi masa zaman sekolah, setiap kali dia bagi ucapan depan mak bapak (oh yea, dia YDP PIBG sekolah rendah & sekolah menengah). Aku sangat inspired dengan speech dia. Bukan sebab dia bapak aku. Tapi aku rasa, dia memang suka membaca. Dan idea dia sangat kencang. Sampai setiap cadangan dia untuk improvekan prestasi akedemik sekolah sentiasa menjadi target setiap cikgu-cikgu.
Dia boleh balancekan waktu kerja dia sebagai bos (ok fine, bapak aku development director and he is CEO of his company), ayah kepada 6 anak yang banyak songeh, suami kepada isteri yang cantik dan penyayang, abang long kepada 4 adik beradik, atuk kepada 2 orang cucu yang handsome, seorang YDP PIBG untuk 2 buah sekolah, pengerusi surau an-najmi dannnnnnnnnnnnnnn seorang pelajar universiti.
How come dia uruskan hal-hal macam ni?
Aku sangat impressed dengan dia.  Sampaikan aku dah habis sekolah almost 6 tahun, yet. Cikgu-cikgu semua respect dia. Kalau jumpa tu, siap tunduk-tunduk hormat bagai. Kalau gi kedai tu, mahu dapat diskaun! Amik kauuuu..
Apa yang aku suka lagi tentang abi, dia sangat RISK TAKER. Dan dia pemurah sertaaaa dia jenis tak berkira. Yet, kalau dalam dunia pekerjaan dia, dia tak suka orang buat kerja cincai. Mahu bergegar speaker handphone dengar dia ‘hengtam’.
Hehe..
Lagi yang membuatkan aku bertambah sayu, dia kalau berkerja. Tak pernah kenal penat. Petang-petang dia pergi kebun. Uruskan pokok pisang, betik, cili, jagung, mata kucing & macam-macam lah..
Kang bagi pulak ikan keli makan.
So, dengan cara tengok dia tidur berdengkur dekat ruang tamu sambil tengok kulit kaki dia yang pecah-pecah & kering tu dah CUKUUUUPPPP buat aku menangis.. berdengkur-dengkur sebab penat.
:’(
(ok fine, sekarang aku memang REAL tengah nangis)
Abi tak pernah nak kerja makan gaji.  Bagi dia takda kepuasan.  Lagi 1, abi memang kerja kuat dari muda untuk cari sesuap nasi untuk anak-anak dia. 
Aku tak boleh imaging kalau dia takda dalam hidup aku.
Kalau hilang suami pun belum tentu buat aku sedih macam kalau aku hilang abi.
Abi is too precious dalam hidup aku. Kau bagi aku apa benda pun, jangan harap akan sama dengan abi.
Ni pesanan buat lelaki yang bermimpi nak jadikan aku suri hidup, kalau tak boleh cope dengan my dad. You boleh cari girl lain. I tak rugi apa pun kalau tak jadi bini you. Trust me.
Abi jaga aku elok sangat.  Aurat aku, dia akan remind. Dia tak rotan aku since aku umur 10 tahun. Dia lebih gunakan psikologi. Rotan masa kecik sebab tak bangun subuh je. (malas punya alia)
Kalau aku takda duit, ada je kang SMS masuk dalam phone. Abi mesti tahu-tahu je. Dan kalau aku mintak pun. Within one day dia dah bank in kan..
Tu sebab, aku ni kerja kuat. Sebab aku tak suka malas. Dan aku tak suka tumpang kekayaan abi (just like pakcik makcik kata, yang ayah aku orang senang)
Well, agree or not. Bukan senang jadi senang, bukan susah jadi susah. Right?
Tu sebab aku PANTANGGGGGG dengan mana-mana creature yang malas.
If people said, where you got all these attitude?
I got it from my abi!
J
Kalau orang tegur aku, payah lah aku nak take note.
Tapi.. kalau abi yang tegur.. insyaAllah.. within a day aku akan terus ikut.
Dan apa yang aku suka tentang abi. Abi bukanlah lelaki alim macam ustaz ke ape.
Dia budak dari sekolah secular jugak> st.john KL.  Yet, dia solat full all the waktu.
Then I do listen to his voice during recite Quran. masyaAllah, dia sampai hafaz juga few surah-surah yang tough.
Semalam masa sembang dengan umi, aku sempat interview umi tentang suami dia (bapaku yang handsome). Hehe..
“apakah komponen yang umi rasa membawa kepada kebahagiaan kepada perkahwinan umi dengan abi disamping menjaga 6 orang anak yang banyak songeh macam kitaorang ni?” selamba aku Tanya.. dah macam wartawan melodiiiiiii.. hihi
“agama” jawab umi pendek.
“maksud umi?” aku pelik. Jawapan tu dah macam common, jadi aku perlukan penjelasan yang gempak.
“kalau ada agama, kita akan sabar bila bergaduh dan bermuhasabah serta akan cari titik untuk melengkapi pasangan disamping kita tahu dengan tanggungjawab kita.  Selain itu, sentiasa solat berjemaah dan pastikan waktu makan, makan bersama-sama” jawab umi.
“since kawin, sentiasa solat jemaah?” Tanya aku untuk dapatkan pengesahan.
“Iya.  Kalau tak jemaah, rasa rugiii sangat.  Unless kalau abi ada urusan luar yang dia tak dapat balik untuk solat jemaah sesame dan makan bersama.  Kalau tak makan bersama, rasa takda selera nak makan” umi senyum.
Ya Allah.. rupanya abi didik umi macam ni.  Dan dia sangat sporting serta open minded dalam mendidik isterinya.
Dari kecil lagi, umi kata. Abi dah pesan untuk dibelikan tudung untuk aku dan adik aku. So, if tak silap. Since I was 3 years old. Kami dah di ajar pakai tudung. Tapi fully pakai masa darjah 1 plus tak pernah bukak since akil baligh darjah 3.
Abi belikan 1 set telekung dan sejadah untuk aku dan adik aku. To ensure that we are so semangat when it turns to ‘prayer time’.. very good alternative.
Abi juga tak pernah ajar anak-anak dia beli mainan yang merepek.  Frankly speaking, he never bought me ‘barbie doll’. Aku sangat bangga sebab aku bukan pemain patung Barbie. Yekssss…
Itu rupanya cara abi dan umi ajar anak-anak dorang. Masa kecik, bila tidur. Kalau waktu solat dah masuk. Abi akan kejut kami menggunakan ‘hanger’ dan pukul kat kaki supaya kami bangun dan solat.
Kalau kami menjawab atau mengomel sebab di pukul abi, tahu tak siapa yang akan menjawab soalan kami balik?
Umi akan cakap, “syaitan suka lah dengan orang tak sembahyang.  Nak jadi kawan syaitan?”
Hamikkkkk…
Sound harsh. Tapi zaman dulu, budak-budak sangat faham bila ibubapa mengajar cara begitu. Yet, I found it that very good ways of teaching kids to know the good and bad.
Dari apa yang pernah aku tanya dari sedara mara, pakcik dan makcik. Dorang kata umi dan abi sangat zuhud.
Zuhud tu ape? Ok.. pergi google lah! (pemalas la kome ni..lempang kang.. haha)
Itu yang membuatkan aku lebih faham bagaimana untuk menjadi pasangan yang baik nanti (insyaAllah) serta bagaimana untuk mendidik anak-anak.

Aku rasa cukup la dulu nota terbaru dari aku semperna hari lahir abi 5 april.
J
Syukur Alhamdulillah abi masih diberi peluang untuk berkhidmat dan bersama kami sekeluarga.
Terima kasih Allah atas kurniaan-Mu ini.  Abi adalah antara nikmat yang paling indah aku terima.
Terima kasih.




Until we meet again sayang,
Aliahelmi
There was an error in this gadget