Sunday, March 4, 2012

tips when it come to ur birthday !

salam.
minggu rmai jugak pnye birthday kan?
biaselah cuti sekolahh..

*jgn nak cuti sgt lah kannnn, exm final dah dekat ni*
=.='
sigh~


well, i hve few tips to share when it turn to your birthday.
only 4 tips...

-UCAPAN DARI PENULIS-
btw, sy nak ucapkan selamat hari lahir...
maaf zahir batin...
semoga kau & aku peroleh hidayah Allah..
jaga diri, jaga hati, jaga imannnn..

okeyh, back to topicccc mkcik pendek (159cm)
=.=' (k fine)

please, do it according to the importance in ur life...


1. STOP calling ur 'what-so-gedik' buayaFREN and gedikFREN.
instead of that, try make something new...
call your MOTHER!
yesss...
call your mom or your dad.
tell them, how much u appriciate their effort, their sacrifies..
"mak, terima kasih sbb mengandungkan _______(sila isi nama anda), tq sbb susu kan _______, tq sbb jaga _______, tq sbb tahan dgn PERANGAI BURUK ________.bla...bla...bla..bla (sila reka sndiri). i love you mak, more than anything...you are my angel...
tq mak... *perangai buruk tu saje je highlight kasi besoooo* har3...
kalau korang betul2 hayati mksdnya, boleh leleh air mata kot!


2. baca Al-Fatihah buat diri, keluarga esp kpd parents... (takkan tunggu namanya arwah baru nak baca? bljr kitab dr mana tuu, tunggu arwah baca al-Fatihah?) kalau rajin lg, baca yassin.. hadiahkan buat siap2 yg kita syg....


3. berpuasa pd hari bahagia anda!  if x silap, pernah baca dlm buku. our beloved prophet Muhammad SAW berpuasa tiap kali menjelmanya hari lahir/ulangtahun kelahiran.... sbg tanda mnsyukuri nikmat nyawa yg Allah berikan...


4. buat list check up.. i mean, take time untuk muhasabah... sbolehnya pkirkan DOSA-DOSA yg you all dah buat tahun tu? cuba solat taubat....
isi masa dgn taubat nasuha..
syukur alhamdulillah, Allah msih bagi korang PINJAM nyawa tuuuuuuuu...
masih nak ingkar lagiii keee wehhhhh?
piap! *bunyi org piat telinga*
hua.hua.
then tolong buat azam baru.. apa matlamat hidup korang as DAIE'?
terus dlm kencah maksiat?
or teruskan amalan ibadah yg BIASE-BIASE tuuu..
orrrrr
jaddidunh immanakum (peningkatan iman)?


okey..
itu je tips sihat untuk korang semua.
mulakan besday eng-korang semua dgn aktiviti yg baru..
biar tereperanjat BESOOOOOO buayaFREN & getikFREN you ollsss..
^_^
(napelah my baby tak call,my bie,barby or ape2 jelah gelaran u all)


bytheway,
new azam......ialahhhhhhh
innakahafullah (sesungguhnya aku takutkan Allah)



til we meet again (lagu kathy perry)
:P



-aliahelmi-


*gmbr dgn umi, belom upload lg...later2 ok...tq umi sbb lahirkan nuraliahelmi.

p/s: this SMS send by umi pada 12.15 (4 januari 2012)
"Alhamdulillah pada hari ini, 4.1.1991 jam 4.15 pg, seorang puteri comel tlh selamt di lahirkan di hospital lumut.... hari ini genaplah usianya 20   21 thn. semoga di berkati umur, ilmu,iman dan taqwa serta amal solehnya.. selamat hari lahir sayang"

dont you think that msg are the sweeetiesttttttttt in this universe?
Wallahi, umi> i love you more than anything...*err, after Allah and Rasul.  :)
*lagu irfan makki, mamma > khas buat umi..

Saturday, March 3, 2012

gimme some hug please

salam.
hye everyone.


take a deep breath....
then release it through your anus/rectum.
*ok fine, i'm teaching u how to kentut..
:P

alhamdulillah, selamat jugak mnjwb TEST msian studies last monday.
everything went well.
tq Allah for sending my parents on the last wednesday..
lepas kerinduan..
aiyo..
masa nk jmpe, brdebar kot..
mcm nk jmpe ehem2..
*ewah, msa biila aku ade ehem2 ni*
jgn nak getikkk sgt lah kan..



syukur ke hadrat Ilahi, iman msih dlm landasan yg betul...
di kelilingi dgn pelbagai ujian...
penat dgn conduct event.
1st sem, 1st year dah jadi pengarah program treasure hunt untuk my sbjct koko?
frankly speaking, tak sangka di beri peluang..
meskipun di gelar > kakak2 purdah..
^_^
(excited, hr tu pakai jersy bola sepak Msia yg warna biru.. tuuu diaaa, kak purdah pkai jersy bolaaaaa)
hihi..


terima kasih kpd lecturer yg bg peluang dkt sy untuk organise progrm untk kwn2..
segala kekurangan, jari sepuluh sy susun untuk mohon kmaafan (jari tgn den mmg spuluh je)..
:P

baru-baru ni di uji dgn musibah.di bawa  ke klinik untuk terima injection..
adeh, sengal kot...
nape lah umo 21 ni br kne inject..

then this week, lots of lots test..
but...
at the end lecturer cancel semuanya..
why???
tell me whyyy???

nvm, myb Allah nak suruh study lg kot..
:)

insyaAllah, sy akan di beri mandat untuk memacu sebuh program tntg ekonomi islam, *msih dlm pmilihan sbg moderator*..
kalau tak, jd AJK untuk hias pentas..
heeee~

ape2 pon, mane2 yg relate to Islam, insyaAllah akan ku luangkan masa mekipun busyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy...


btw, baru je habiskan kupon buku yg terakhir last thursday.
beli buku2 niii..
insyaAllah, smoga buku ni bermanfaat..
kwn2 lain yg baca blog sy ni.. beli lah..
sy yakin buku ni bwa bnyk manfaat untuk kalian.
*sy bukan promoter buku kpd penulis, tapi sy penggemar buku. harap maklum*










*buku ni hadiah dr saudara Taufiq. tqsm*


bak kata umi & abi, baca buku akademik duluuuu...
insyaAllah, buku akademik smestinya brada dlm senarai utama.
buku2 ni hnya untuk penuhi ilmu2 fardhu kifayah yg lain...
^_^


buat pembaca blog yg setia & pembaca novel sy..
maaf, buat masa sekarang..
sy terpaksa FREEZE novel soulmate dulu..
nak fokus pd pgajian..
takpa, nt cuti semester, sy cuti 3 bulan!
heeeee~
insyaAllah sy akan bg hasil penulisan yg baik untk pmbaca & brmanfaat..
trima ksih sbb setia menanti.
^_^

smoga Allah tabahkan hatimu..
heheehee...

HARI NI NK KONGSI AYAT DENGAN KORANG ;
"Oleh itu, takutilah kamu akan kemurkaan Allah dan taatilah kepadaKu"
(As Syu'araa: 179)

&
"Jika Ia mahu, nescahaya Ia membinasakan kamu dan mendatagkan makhluk yang baharu"
(Fathir : 16)


renung2 kan selamat beramal.
hihihikkk (gaya maria elena)

ape pon, sy mmng rindu pelukan seseorang..
my beloved angel..
my umi..
heeee~

entah la..
rindu kt dia membuak2 kot..
xpe la..
sorry, tercerita kt you olls pulak kan..


p/s: nt UNISEL under club MPN nk organise tinta bicara OMBAK RINDU..open to all .. all over Malaysia..
jemput lah dtg...
kt UNISEL sh.alam tau.
cooming soon > MAY
^_^



love u,
aliahelmi



 ni baru je settle jadi model photoshoot untuk assigmnt sorang sahabat.
me & puteri terpilih..

so, ini adalah hasil kerja dorang.
smoga dorang dpt markah assigmnt yg mantap2.
tqsm sbb belanja mkn ye encik2 pengarah.
There was an error in this gadget