Thursday, August 4, 2011

jangan AKU, kau BURU.

salam.
hmm,..
trademark ni dah menjadi kegilaan kwn2..
esp engineer dari UNIMAP.. my senior! =p



back to topic.


ANDA SANGAT NORMAL, WHEN YOU START TO THINK ABOUT LOVE, MARRIAGE. SANGAT NORMAL.




pernah kena stalk?
mesti lah pernah kan? i yg x cantik ni pun ada yg stalk.korang yg hensem/jelita, confirm ada!
:)


since zmn sekolah, ada surat cinta atas meja n so what ever.
budak laki paling hensem ngorat.
tp i?
buat tak tahu. hmm.. bukan jual mahal, tp memang mahal pun harga diri ni..
nak pilih suami ingat senang?
opss... i x berminat dgn hubungan couple.. b4 ni pun, dah banyak kali ajak kawin.. tp org tu je yg x amik serius. so? bye2... i dont have time to couple, but for legal relationship> memang ada masa. NIKAH  :)


bukanlah nak kata apa,
i came from simple family jer.
eventough mampu nak mgabiskan duit cmtu jer.


cerita tentang kawin, ramai yg excited.
 alhamdulillah perkahwinan umi dan abi, angah ngan sha takda grand2 bagai.
no pelamin megah ,no flower girls, baju smpai 10 pasang. no, takda tu semua.


but i prefer amik contoh wedding my parents.
no make up, no photographer, no persalinan yg mhl2, no pelamin.


meskipun i budak aliran perubatan, i x pnh nak pkir nak minta hantaran smpai 40 ribu.
hmmm..
kalau nak jd anak dara tua, buat lah mahal2...kan? heeee~
for me, perlu ka buat mahal2 ni? i wonder...
sesi jual anak ke? sbb ank bljr tinggi, jd kena letak mhl2 lah?
hmm..
pakcik, kalau anak pakcik nak kawin dgn Putera William, ada jugak rasionalnya..
(mana boleh, tu Kate punya!)
tapi....
yg nak kawin dgn anak pakcik tu member KAMCHING sy..
kwn sy tu takut TER-terkam ank pkcik, jd dia nak halalkn phubungan dia.
so, apa kata pkcik bg green light.. kan mantap..


bab duit, pas kawin.. dia kerja> bukan stkat 40 ribu dia bg, tanah, bunglow, sport car.. name it!


perkahwinan idaman i..
simple, di hadiri teman2 rapat, keluarga kedua belah pihak.
majlis nikah di sekalikan dgn kenduri.
easy.
nak pakai jubah yg di beli murah> below rm150 @ jahit sndiri.
(kalau nak jimat lg, nanti i bljr jahit baju melayu pulak)
tudung murah je. songkok hubby mhl la sikit... sbb i x reti jahit songkok..  =p
x mahu lah sanding2 ni, MEMBAZIR.
xmaw make up artist bagai...lgpun, kecantikan i ni untuk suami.. yg nak jaja paling cantik wat ape? da kawin da pon.. hik3...
mahar? rm100. nak diskaun 50% pon bole.
mesti pandai mengaji, dan nanti akan mengajar i mengaji.
kasut? croc yg kat psr mlm je.. *kalau hubby x tinggi lah*
i ni sgt simple. tak payah risau duit banyak habis. insyaAllah, didikan yg parents i bg, i xda nak mgabiskn duit u.
majlis makan2 (kalau sama negeri, kita sekalikan majlis)...
tapi ada peraturan. tak ssh pun peraturannya.
:)
bawak parents jumpa parents i lah.. nt i bgtahu syaratnya.
kita taaruf ye.


~senang~


dengan i, anda kena paham jadual padat i. (ada rezeki, insyaAllah i akan minta job kat bhgian post mortem mayat, jabatan forensik)
tp jgn risau, insyaAllah makan minum anda ,i akan jaga.
but, pls dont expect i akan bukak tudung or dgr ckp u kalau langgar syariat.
i'm romantic person, but i dont expect romantic husband 4 me.sebab;


Finding the perfect person won’t make you fall in love. When you see an imperfect person perfectly; thats love

tapi i need caring, loving, responsible & SOLEH husband.
kalau tak berapa nak hensem, jgn risau. WANITA SEBENAR tak perlukan lelaki hensem untuk jadi TEMAN HIDUP.
kalau tak berharta >1 lautan. kesederhanaanmu melengkapkan diriku.
solat FULL, tapi rajin jemaah.
lelaki berjanggut, dan gelap sgt di cari2...
kalau xda pun, x mgapa lah.

my advice , tgok adik i dulu... sbb i ada adik yg cantik.




:)


anda akan i bg ujian.. PERATURAN 90 hr sebelum i CONFIRM setuju dgn pinangan anda.




kalau rasa diri anda mampu dan kuat> boleh lah inbox minta alamat i..


cewah~ mcm program cari suami kan?
ape2 je lah.
yg penting, niat baik ye.


kthnxsbye.wslm

love,
aliahelmi

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget