Sunday, July 31, 2011

perjalanan menjadi pakar forensik

salam and hello to all..

pagi ni jam 6.45pgi, pagi ahad yg mendamaikan.
di teratak mewah milik saudari Rofina, *kak ina.

saya masih di beri kasih sayang oleh-Nya, memiliki jasad dan meminjam nyawa untuk meneruskan kehidupan sebagai seorang dai'.

"apa cita-cita aku ni?"
teringat waktu kecik-kecik, esp masa isi borang dekat sekolah. ada ruangan cita-cita.

sigh~

telling the truth, aku datang dari family bisnes.
di kelilingi abg2 dari civil engineering, computer expert, bisnes.

1 hari, selepas sehari aku dapat result PMR. syukur Alhamdulillah.. banyak A dari B..  ;)
nak di jadikan cerita, dalam banyak2 A tu, sbjek scn dpt B. aiyoo.. menguji kesabaran betul. huhu...
abi mengajukan soalan "kakak, nak mintak sekolah asrama mana? ni cita-cita nak jadi apa?"

tiba-tiba macam blurrr kejap.
frankly speaking, i really love watch rancangan CSI dan the Apparentice. alah, yg ada Donal Trumph tu...

hati cam belah bahagi. tapi di sebabkan cita2 nak kawin dengan lelaki expert Mathematic, i prefer to further study in science field. hehe (angan-angan dalam sedar) cewah2~


hati lagi2 bertambah pilu bila abi tulis surat sokongan untuk aku ke asrama> ingat lagi ayat dia.
" di harap pihak Tuan akan meluluskan permohonan ini bagi merealisasikan impian anak saya untuk bergelar seorang doktor forensik "


kekuatan kian bertambah sejak July 1st 2007. arwah nenek kesayangan pergi menghadap Ilahi.
arwah sangat gembira bila dapat tahu yang aku berjaya masuk asrama.
katanya, nak tengok cucu tokmak ni jadi doktor. *ok fine, touching,sebak.. sbb baru plan nak rawat nenek sendiri, tp tak termakbul.  ;(




minat dgn benda yg mistik,seram, ngeri...
mybe sy bukan stock2 gadis yg menjerit manja bila nampak lipas...
mahupun> ayang, teman anje g toilet.. takut lah..
sorry, i'm not that kind of lady. nooo... fullstop!

minat mendalam dgn forensik di kembang biak dgn cerita2 forensik dr akhbar,TV n so what ever..
sampaikan umi tak berapa suka. katanya> anak gadis umi minat nak kerja kat bhgian mayat2 ni bagai?
ish2... mana serinya aliah???
chill umi, you daughter maintain cantik di mata umi.. dont worry...  ;)

who said i dont love to be manja?
nak sgt tengok alia manja?
haha..
jgn cabar... takut nanti, korang pening nk layan.. manja dengan gedik is diffrent stuff...
;)





so, pokoknya... tamatnya belaja MBBS nanti... sy akan menceburkan diri dlm bidang forensik.
kalau brnasib baik, ada rezeki,nk buat housmenship kat US.hehe..
*nk jumpa Bruno Mars! (xde keje) hehehe...
then nak masuk sukarelawan Malaysia ke negara2 teluk.
last choice,
jadi doktor dalam angkatan tentera Malaysia..
atau...
jadi suri rumah yg berjaya.
;) the best UMI ever.
kan syg kan?
haha...


k lah...
bye.
wslm.

*mls type bnyk2... bosan~

*tibe2 je ltak pic ni. sengaja menyakat. :)


haha..



love,
aliahelmi

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget