Friday, August 12, 2011

transformasi DIRI

salam.

hari ni, parents tak da di rumah.
sesuailah dgn status mereka 'bekas pljr civil engineering'.
mereka ke site projek di Gombak.
insyaAllah ada rezeki, site kondominium area situ mereka akan buat.
insyaAllah, mudah2kan Allah tambah rezeki kami sekeluarga.
:) amin.


dan kerana ketiadaan umi dan abi serta adik bradik yg lain,
i decide to layan u-tube.
tgok hijab/niqab tutorial..
*nasib rumah wifi. hihi..

teringat tentang transformasi..
transformasi atau bahasa mudahnya> perubahan.

Alhamdulillah.
i tgh berdikit2 untk merubah diri.
*asyik2 citer psl diri sndiri je kan?*
biolaaaa..... kang citer psl u all, u all mgamuk.. mcm increadible HULK!
:P

bila i muhasabah diri balik.. buat self check up..
i dapat rasakan, ada lah skelumit prubahan dlm diri i smenjak akhil baligh ni kan..
huhu..
alhamdulillah..

i ni manusia.. so, manusia mana pernah puas.
so, i decide nk berubah lagi...
sesuai dgn status i sbg anak 'pak ngn mak' aji...
hmm..
sesuai dgn i> anak gadis.
sesuai dgn diri> bakal2 medical practitioner.. *insyaAllah.
i tak lah baik sgt, tapi i sedang mencuba untuk merubah diri.
teringat kata2 hikmah yg i post last few days past,

Yang dikatakan kawan bukanlah orang yang sentiasa memuji-muji kamu, tetapi adalah orang yang dapat menunjukkan kesalahan kamu.



sebenarnya, manusia yg x bljr dr kesilapan ibarat seperti MAYAT!
hmm..
nothing changers...
hmm.. thts so awful...
life its all about changing..
but change in good way.
:)

dari akhlak yg x manis, ke yg lebih manis
dari seorg yg lupa Penciptanya kpd yg ingat Penciptanya.
dari mereka yg bongkak kpd yg rendah diri
dari mereka yg lalai kepada mereka yg fokus bribadat kpd Allah
dari anak yg biadap kpd anak yg soleh
dari yang malas kpd yg rajin.
n many more.

kita ambil kisah Wardina Safiyyah sebagai platform kita untuk kita mulakan hidup baru.



i pun begitu jugak.
tgh slow2 naik tangga untk brubah.
berubah dgn yg lebih baik.
ada kwn2  yg gelar i 'hot blogger n novelis jelita'....
Allahurobbi..
rasanya, tak layak betul i pegang status tu.
i'm just ordinary girl. nothing special.
just nuraliah.. only aliah.
:)

insyaAllah, kalau kalian trjumpa aliah yg baru nanti. tegur2lah.
i'm stiil aliahelmi, but i just make a new adjustment of myself n make a little bit transformation.
what i want, please do pray for me.
for my new life...i also pray for u.
;)


insyaAllah, ada rezeki kita jumpa lg dlm entry yg mndatang.
biiznillah~

i tinggalkan u all dgn lagu dari kumpulan di negara seberang, surga cinta by ada band.




l0ve,
aliahelmi


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget