Sunday, July 7, 2013

Debat di Sabah, boleh bhaaaa kalau kau








Assalammualaikum & hello,

Minggu lepas antara minggu yg paling unpredictable.
Flight ke Sabah 28 Jun pukul 6.30pg.
Very tiring habis.
Day before, stress dengan environment.
Then H pergi belanja ABC dekat seksyen 2.

Pandai jugak ye, kalau orang marah. Sila bagi apa yang dia suka makan.



:)
me?
ice-cream!
yeha.



Back to Pertandingan Debat Perpaduan Antara IPT 2013.


Naaa.. ni tag sepanjang Pertandingan Debat Perpaduan Antara IPT 2013.
Unisel, 1st time hantar peserta. As i told you earlier in the previous entry.
Really a good start. Participate in this huge competition.
Me, Hilmi, Jamunah & Eva. With the other 2 Unisel officer yang iringi kami.
Seems debat ni debat perpaduan, makanya pendebat juga harus dari pelbagai bangsa dan agama.
^_^
There are 32 university yang join this debate, all over Malaysia.









Secara tak lansung, kami lebih kenal antara satu sama lain.
Meskipun agak kekok.
nvm.
;)

Pergi balik naik flight Air Asia.

Tak pernah naik plane pun, before ni merayau Singapore pun naik public transport. Bus aje.
*sempat jugak merasa solat Subuh dalam plane*
yezaaaa!!

Sampai je kat Airport KK, ada fasi-fasi dari UMS yang datang fetch.
Gedebuk-gedebak kitaorang sampai ke penempatan pendebat di USIA around 12.30 noon.
Very nice place, condusive and best.
After settle semua, then kami pergi minum petang.
Lapar kot.
heee~

Malam tu ada Welcoming Dinner di Laman UMS.
-tak ingat nama penuh tempat tu-
Tenang je malam tu, meskipun ada nyamuk gigit2 Eva dan Jamunah.
heee~
The food was really cool. Very cool. Lovely~
Sedap!! 


Tak dilupakan, esoknye dah mula berdebat.
Kisah-kisah keputusan debat tu, biarlah jadi memory.
Yet, kami rasa sangat seronok.
Ada kawan baru, pengalaman baru & dsbg.
*ada yg cuba nak kenal-menggatal tu, maaf memang tak sempat nak tengok pun. busy dan penat kot*

The rest of the time, after finish our debate.
We spent time our time on eating.
Then jalan-jalan sekitar One Borneo.
Then sempat merasa sea-food di sekitar Pasar Philippines.
Cari buah tangan untuk yg berada di semenanjung.
Hadiah khas, mestila untuk umi I, umi H dan myself.
hehe.

Oklah, too much of writing.
naaaa!

Anyway, I really had a good time in Sabah.
The people was good and the food agak pelik.
hihi.
Thanks for the memory.




Loving you,
Aliahelmi


p/s: Tahniah UKM kerana menjadi juara Pertandingan Debat Perpaduan Antara IPT 2013.
Tahniah kepada semua pendebat kerana menjadi sebahagian dari keluarga pertandingan ini.
Selamat Maju Jaya dan semoga berjumpa lagi. InsyaAllah. Mohon usul diterima seisi dewan.
"Usul diterima"
hehe.
;p

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget