Tuesday, April 12, 2011

mengisi masa terluang

salam.



hari ini nak berkongsi cerita..
TARGET dan SASARAN alia di tahun 2011.
hehe..
target dan sasaran tahun ni,

-nak buat decoration kt rumah sewa,bina suasana kondusif untuk belajar dengan mantap

*mybe like this.  0_o

-nak beli gadget yang memudahkan diri untuk mencari info,so that i wont give excuses.* benci sgt alasan.so tak mahu buat alasan. =)

*galaxy tab..ngn nk crik GPRS untuk kreta. =)

-menghantar karya novel n buku cerita untuk di terbitkan



-membeli kereta menggunakan duit penulisan novel dan buku cerita. dlm fikiran SATRIA NEO atau SAVVY.
*senang untuk mereka yang tinggi 158cm like me..=p

 *insyaAllah..sikit je masa nk dapatkn kreta ni..huuhu

-nak ke umrah bersama umi dan abi.


-meminang jejaka pilihan hati (sgt2 nak tiru siti khadijah,isteri nabi.)  ;)


 * i yg purpose...tapi dia kena beli cincin mahal mcm kat bawah ni..haha.. (jahatnye I)hehe





-melawat nenek2 saudara,nak cari kasih sayang dari seorang nenek.nak ajak dorang shopping! sbb sy dah takda nenek ngn atuk lagi... ;(

 *ni bukan nenek saudaraku..tipu2..hehe

-buat picnic dengan kawan2.



-nak pastikan royalti buku banyak-banyak.tak mahu susahkan abi n umi dari segi kewangan.



-nak membayar wang ansuran kepada pinjaman MARA





*pay to MARA la kitty..hehe


-membeli keperluan sebelum berngkat ke Mesir,insyaAllah.
membeli jubah-jubah dan tudung labuh *banyak* untuk persiapan diri ke Mesir nanti,insyaAllah. (duit sendiri)


-nak buat bisness kecil-kecilan masa hujung minggu.nak cari duit poket lebih.





*darah dlm bdn ni,ada mengalir darah org business...from my dad..abi sangat superhero business..i adhore my dad.. weee~


-menjadikan blog sbg salah satu ruang pendapatan.

-mengahafal dan mengingati nama2 stuktur tulang dengan jaya dan khatam kesemua info basic genetic dan juga menghafal nama-nama penyakit.dapatkan pointer lebih dari jangkaan.



-menghadiri kelas2 akademik tanpa ada 1 pun ponteng,dan menghadiri kelas agama untuk mengisi ilmu di dada.



-menjadikan impian sebagai doktor turns reality.insyaAllah..doakan kejayaanku. weee~



-menggunakan masa se-optimum yang mungkin.untuk beribadah,fmly,social life,academic and also target,nk menaikkan berat badan sebanyak 5kg! huaha..



tu jer kot..ni lagu untuk u all dengar.kot la bosan2 kan..hehe
n my fav song..josh groban>u raise me up.
 

love,
aliahelmi

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget