Monday, April 22, 2013

Kayfie aka Afy

Salam & hello.

pagi ni, asyik cerita tentang orang je kan.
hik.hik.hik.
tapi japppppppppppp......


* ni breakfast bila gelabah tak sempat have proper sarapan*
dengan diary kiri, kertas bersepah. microscope bagai.
Apa lagi, makan dalam makmal!
yeay~
(mati la kalau dekan nampak perangai 'gedik' ni sbb tergedik2 makan dalam makmal)
HAHA
;p

sebenarnya terharu dapat kawan-kawan yang baik around me.
walaupun dulu asyik nangis je
"mana orang baik yg ada dekat ngn aku?"
-.-
now Allah sent me good people around me.
Alhamdulillah.


Kayfie asal Penang.
Nama betul, tak payah mention.
Amik HR dekat Unisel.
Dia ni memang HANTU futsal.
Ada saka futsal dalam badan dia.
hehe
23 tahun.
Anak emak jugak.
The only anak BUJANG in his family.


Very matured. Ego. Poyo. Manja. Sport guy!
Hari tu, masa lemah badan dan tak larat sebab allergy.
Dia sanggup 'burn' main futsal and sent me to klinik.
*actly, dia masak for me the day before. udang + daging*
HAHA
He with Zakeyyyyy accompany me.
(tak bercakap pun dengan Kayfie, sebab marah.  marah sebabkan dialah i kena gi klinik. ponteng kelas tak buat test dan suffer at home, sweating bagai)

Tapi tengok muka dia hari tu, dia bapak tunjuk muka serba salah.
huhu



Actly, banyak kali dia pelawa ikut tengok dia main futsal.  As good friend, i do nak tengok. Tapi kalau sorang-sorang pergi.
memang TAKKK LAHHH KANNNN.
haha.
So, kebetulan team dia lawan dengan my adik beradik punya team. team MPP.
Disebabkan dorang lawan, i pun datang untuk support both team. ada la gang perempuan yang lain.
First time tengok futsal match depan mata.
makkk ehh, kesian gila.
hihi
*i do have 4 brothers, yet. dorang mana pernah ajak adik dorang yang cool ni gi tengok*
:(


I do comfortable get along with Kayfie.
Eventough, he such a ego and emotional guy.
hehe.
What i've learn from him was, "jangan berkira dengan kawan".
Dia seorang yang suka melawak.
and i suka gelak.
haaaa..
Bagus sangat lah berkawan macam tu.


trademark dia "serius sikit."
then cara balas;
"serius arrrrr"
hehe..
comel kan?


Entry kali ni khas untuk Kayfie.
I do hope Kayfie akan enhance solat dia.
^_^
Bangun Subuh dah sekarang.
good.
Baiknya seorang sahabat adalah kerana ukwah baik antara mereka.
I hope i kawan dengan 'penjual minyak wangi'. so he does.
masing-masing dapat manfaat berkawan bersahabat kerana Allah.


p/s: Kayfie, if i nampak you pakai seluar pendek time main futsal. I bakar kereta you!
haha.




love,
Aliahelmi



No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget