Wednesday, April 24, 2013

GE13 and me...

Salam & good morning everyone.



(amik ni haaa pic S.aureus)
-virus okey.. HAHA-
pengaruh tempat belajar
;p

Malaysia sekarng tengah busy dengan GE13 (general election 13).
Recently, ramai yang tanya. "alia, u undi apa?"
I senang je.  Kalau takda corruption, I memang sokong.  Tapi kalau parti tu amalkan acuan Islam, its bonus!
:)


Ada yang kata Nuar bagus.
Tak kurang jugak yang kata Jibby bagus.
Entah, for me. GE13 ni boleh sampai buat seseorang buat istikarah tau.
Korang ingat nak cari calon ehem.ehem je ke baru ingat nak istikarah bagai.
Memilih calon pemimpin pun boleh.
Umi ada advice.
Katanya; "Pilih pemimpin yang beragama Islam, kalau 2-2 Islam, pilih yang beriman. Kalau 2-2 beriman, pilih yang lebih beriman"
*iman satu benda yang subjektif untuk kita analyse.
But its ok, tak payah serabutkan otak.  When it turns to your heart is talking.
Yeah, mesti you akan 'X' nama calon tu.
May Allah guide all of us.

"Wahai pemimpin, sekiranya kamu berjanji tetapi tidak mengikut apa yang kamu janjikan.  Maka di akhirat kelak, kamu lah yang akan dipersoalkan dengan perjanjian itu" -Quran

Korang ingat manifesto tu macam ayooorrr je ke nak buat-buat?
Kalau tak buat, mahu ada pemberontakkan rakyat.
So, be aware with what u mention and promised.
okey?
^_^


I tak nak influnce people untuk vote apa.
All the best to all the candidate.
Do your best and berkhidmatlah kerana Tuhanmu.


Sepanjang aku jadi ketua program, ayat aku ialah...
"BERKHIDMAT KERANA ALLAH UNTUK UNISEL"

Niat tu penting nokkkk..
Jangan selamba badak je takda niat.  Niat kerana Allah pun dah bole gain pahala.
I think, mana yang baik entry ni. Sila amik pengajaran & adapt dlm diri.  Kalau merepek, campak je kat laut.
hihi.



I will go back home to Ipoh.
undi kot..
hoho

ok lah. take care everyone.



Love,
Aliahelmi


* tetibe letak gambar 3 tahun lepas, time rewang rumah sepupu.  kat JB.*
-dengan Rahman, my cousin dkt Spore tu-

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget