Monday, April 22, 2013

K Joe



Assalammualaikum, Hello world!
;)
-kenyit mata sikittt-
hehe


Final EXAM just around the corner.
it's been a years that i never capture my own picture just like that. mungkin rasa dah matang dah kot.
somehow rindu lah pulak kan..kui.kui.kui.
-pic kat bawah sekaliiiiiiii-
xpe. kita bagi tengok half je. yg lebih2.. boleh mimpi!
:)


minggu ni banyak hantar assigment dengan lab report.
azam untuk semester depan.
..............
untuk tidak membuka hati buat mana-mana lelaki yet.
(ehhh.. tetibe je kannnnnnn)
but, kalau Allah said "kun faya kun".
just accept and cannot denied it.
:P

semester ni ramai yg hint.
agak-agak la kome.
walaupun umi bagi GREEN light kawin, i dont feel like want to use the lesen yet.
:O
no......


Lately suka pulak dengar lagu Demi Lovato
Catch me
Dont Forget
Heart a Break
Heart Attack


Bila di teliti maksud lagu-lagu dia. Rasanya sebijik with what i felt.
hmmm..
This is the way, I should defenses out.
hehe


I got new friend. Bole la.. Sebabkan event festival hari tu. I ramai kawan.
Lawan pun adeeeee..
kau ade?
HAHA.
Okey, he is Kay Joe. (kawan2 i panggil, si pendek)
;p


Now, i senang berkawan dengan Kay Joe.
Walaupun tak dapat deny yang dia adalah species sweet talker.
-.-
Yet, persamaan sesetengah perkara membuatkan i selesa. Meskipun we come from different world.
more less, i only consider him as my bfff.
not more.
maybe orang akan kata we all ada apa-apa.
cuma, i was thinking nak 'wash brain' dia with my own way.
As friend, i dont want people or other girls call him as bad boy.
coz, i knew. there are something good inside him.

nevertheless,
i do pray that he will recite Quran everyday.
^_^


Bulan ni dah 2 kali pergi masjid.
masjid SASS
Pergi sebab nak tenangkan hati yg serabut.
(you know, i got lots of work to do.. lots of problem that i had, lots of lelaki miang distrubing me)
maigaaaaaddd!

mana2 manusia pun ada serabut time.
kan?
Si Kay Joe ni lah yang teman. Kita nak tenangkan hati g masjid negeri, dia pulak poyo pakai macam ala-ala anak ustaz. 
glurp~
Bajet cool? 
Tapi admit la. comel sikit. sejuk perut mak dia mengandung.
I do hope dia slowly berubah jadi baik.
-okey, i will mention benda ni. koz, as fren. i do want he be a someone that better. bak kata robie willaim, BETTERMAN-

Rasanya entry kali ni cerita tentang dia.
haha
GOT CHA!!
I found something special inside him, walaupun kadang-kadang rasa macam nak 'sailang' je kepala dia.
;p


He grew up dari family yang pentingkan akademik.
WEALTH, i guess.
He used to told me about his family.
Very educated, * i think*
its good.
He study abroad, US.
work in UNISEL
25 years old.
-euuwwwww..tua!-
kui.kui.kui.kui
The only anak bujang in his family.
serrounded by the hot chick (his sisterssss).
:)
*then hari-hari bajet cakap dekat i; "alia, i'm america okeyyyy"
-kulempangjugakmamatnikang-
HAHA


Good to know, this friend are so manja with his momma.
*see the good inside him*
Suka jaga persahabatan dia dengan kawan-kawan, walaupun cara dia ekspress persahabatan. kadang-kadang a bit ANNOYING GILAAAAAA..
Tak kisah kawan lelaki dan perempuan.
Semua sama rata.
Menjaga penampilan diri (imej tu penting).
Jaga ni bukan bermakna dia pakai baju gempak2.. 
Walaupun casual, dia still nampak terjaga.
Nak kata pembersih. Maybe. Koz i tengok kereta dia. Bersih je.
hehehe
Wallahualam, mana lah tahu dia ada 'maid' yg cuci kereta dia..
;p


(pic ni, after habis presentation. then, Kay Joe ajak pergi tengok dia dgn kawan2 dia main basket dekat taman nearby Unisel)
-.-
muka penat sbb present Pathology kauuuu..
:(




okey, sambung balik story tentang beliau....
dia seorang uncle Mat yang baik. Every week, ada je dia nyakat si Sinchan.
** sinchan refer to his nephew**
Tapi nak buat macamana, biasa la.. semua hot uncle hot auntie akan usik anak buah masing-masing.
esp; yang comel-comel.
hehe.
(then mengaku yg anak sedara comel mcm dorang)
haikk tuihh..
*same with me*
;p



Yet, i found that there are something missing in his heart.
Soul of Imam Muda.
Hopefully dia tak baca entry ni.
HAHA
kalau TER-baca pun. benda ni takda kaitan nak perli ke hape ke. just entry ni tentang impian I towards him. 

I just want him to be good. Better than before.
May Allah guide him.
Guide si Kay Joe ni all the way to jannah.
insyAllah.
Niat i just nak tengok dia lagi beriman.
(wwwwuuuuuu, idaman setiap wanita kot kalau yg beriman ni..hehe)


"dear Allah, please choose me, choose Kay Joe and others to get your hidayah. I'm beggin You. Jangan Kau pesongkan hati kami setelah Kau beri nikmat kurnia ini. ameen"


Kay Joe,
please dont catch me.
and we are beautiful like a diamond in the sky.
^_^
Kurang-kurangkanlah kesengalan you yang kadang-kadang i rasa macam nk 'flip' je kepala you kat belakang.
HAHA
i doakan you sambung masters & berjaya.
kalau betul-betul berjaya, boleh follow i ke Turki.
insyAllah.


insyaAllah, semester ni nak cover pointer.
nak naikkan kepada 3.0
insyaAllah..
last sem cgpa 2.67




mood EXAM menghadap laptop,
Aliahelmi



No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget