Friday, February 18, 2011

nak adik lagi tak?? =)

salam..
semalam citer pasal abang..hari ni nak citer pasal adik..
bagi pasangan yang baru mendirikan rumah tangga,baru dapat bayi pertama.mesti ada soalan nakal dari orang lain jika ternampak bayi baru di lahirkan itu : "nak adik lagi tak??" hehe...
si ibu dan ayah>blushing habis..segan..haha..* saya yg tulis pon segan..nenek2 yang bace pon trsedak minum air.. pakcik2 pon trcekik makan bijik durian..  =p

saya ade adik>Qilah..*bukan nama sebenar la sgt..haha..
dulu pernah jeles kan dia.sebab dia putih macam diana danielle...eiii,tak aci taw! saya pulak sepet macam anak orang chienese....(Qilah ikut kulit arwah nenek sebelah ayah,saya ikut iras mata arwah nenek sebelah mak,sepet gitu)

ye lah>org mesti nak tengok umi kami.sebab kami berdua muka lain sikit...gorgeous sangat! *time kecik je..hahaha..tapi umi kami pkai purdah laaaa.sorry la! =)


*mcm muke Qila time kecik2...tpni bukan Qilah,sebab bby ni lagi comel dr Qilah.haha

*mcm muka saya time kecik,tapi ni bukan saya...saya lg comel dr bby pic ni..hhehehe

umi pernah cerita,masa saya 4 tahun,Qilah 3 tahun.kami pernah berebut botol susu.padahal botol sorang satu dah kasi..hahaha...gaduh2,nangis bukan slow2,1 taman kot bole dengar suara kami...hahaha...
nak tahu umi buat ape??
JENG-JENG...
umi amik 2-2 punya botol,umi campak atas bumbung rumah!
amik kau..hahaha...2-2 diam ..start dari hari tu 2-2 kene minum guna cawan!! hahahaa..
hehehe..


*camni la lebih kurang kami dulu2..haha

kalo beli baju raya>mesti beli same kaler..same je...atau pun kaler lain>pattern tetap SAMA..
stress jee...pe kes tiru2..
"umi pilih baju ni ye".kami berdua anguk2 aje..*anak solehah! cewah..haha
sampaikn orang yang jumpa kami berdua cakap> "kembar ye?"
pas2,kami shy2 goat nyorok belakang umi..hihi...
pas2,bila cari baju.tak jumpa.dah gaduh2...
"ni baju Qilah"....."eii,tipu2..ni baju kakak lah!" dok tarik2 baju..
hahaha
vongek je kecik2 dah fighting..hahaa
tapi kalau gaduh saya selalu menang..sebab saya cepuk je Qilah,Qilah terus nangis..
sebab Qilah ni masa kecik>sopan gila!!!!
baik sungguh...baik hati...bila kakak dia pukul>dia nangis..haha...*kejamnye saya..

*camni lah gaya kami gaduh time kecik2..meowwww~
hahaha

time kecik>saya lah paling becok..becok girl in the world..world! *bunyi mawi skit...hehehe...
Qilah? waaa..sgt berbeda sekali..dia senyap cam princess okey!* bajet cute rr.. hahaa
TAPI.....
ITU DULU!!!
laaa,saya dah further study in medic ..but my lil sista ni>amik law! gile kaw.... dasyat!
ceciter2.....hehehe..
sampaikan kalau ke rumah kawan2 abi and umi>semua cakap "aik,si aliah ni senyap pulak! dulu kemain lagi dia bercakap ajeee.adik dia,haaa.iye budak pendiam.."
mak aii,malu kot>dah la cakap depan anak bujang dorang...swear>rasa cam nak lari masuk jungle je..hahaa...
takpe,saya cool je..relax weh.walaupun hati dah macam tak tentu hala..hahaha...vongek!

*mcm saya,tp takkkk...saya lagi cantik..=p

*ni bukan Qilah,sebab Qilah baik.die pakai tudung.n Qilah lagi cantik. =0


btw,i adore my sister>budak pandai kot...time skulah rrendah dia TOP 2 antara 2 student yg dpt straight As UPSR percubaan..gile...style..bangga r,adik saya tu! umi dan abi pun bangga dengan dia.
time tu,kalau dapat straight As UPSR percubaan>terus dapat offer masuk MRSM.so,di situlah titik permulaan Qilah di Alam MRSM..
kalo Qilah 5A,saya 4A..kalau Qilah 8A,saya 7A..sampai la SPM..hehe...*ops,result SPM kene diam..sebab kami dah kalahkan rekod SPM Nur Amalina (mimpi!) hahaha


*cube imaging Qila wat muke camni...  gegeh~ hehe

ape pun,meskipun Qilah pernah mengomel kat buah hati> yang saya ni asyik bebel je and nak marah jee.(ko ingat kakak tak tahu??) cesss....hahaha..siap ko! .tapi deeply in my heart>ade sebab kenapa kakak buat camtu.because>u are my only sister in the world...
if something bad happend to u,i wont forgive myself...
dem~ susahnye jadi kakak! =p

lagi satu realiti,adik saya ni cantik..saya je tak cantik.saya ade pimple..ugly.. 0_o*
so,kalau jalan dengan dia.orang tengok dia dulu..(jelesnye)

so,biasa la kalau ade orang jeles tengok adik saya ni cantik or takut bf kene kebas ke pe ke..
padahal>Qila tak minat pon kt bf dorang..
pttttf... =)
Qila minat Robert Patinson (twilight) kot..haha..tak pon Danial (HP)
saya malas layan rungutan perempuan yg tak confident cantik ni ,tak pasal2 jeles dengan Qilah.
WT_......hehe

in conclusion ladies and gantlemen,
kami suke gaduh..hahaha....
*baru meriah hidup..hua3


tc semua..sayang lah adik anda..dan sayangi lah leteran kakak2 anda...sebab kami ni baik hati taw..hahaha..


with love,
aliahelmi

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget