Monday, September 6, 2010

MEMBESARKAN PUNGGUNG JER~ ish3!

salam...
hye smua..tjuk je da bg kaum adam bgetar jiwa nak tahu..*gatai sngguh! huahoahooohaa (masyaAllah, aliah gelak cover skit)..hehehe..

tringat mse time skula2 dlu...umi+abi suke hntar ank dara nye ke rmh saudara mara...hmmm,bkn sbb myampah nk jaga ank dara sndiri..tp nk 'train' kami,biasa dok drmh org at the same time pndai jaga manners, brtanggungjwb,jd wanita sejtai gitu..cewah...

1st kne hntar mse kecik,dok rmh mak ngah+kg,time parents alia g hajji...
2nd time mse f4 (akhir thn); ke rmh makteh kat bangi.....kami 2 bradik girls ni dtingglkn parents, sbb kmi kne bljr mjahit dgn cikgu masni@ makteh..ayak.... ape alia dgr makteh ni garang kt skula,tp ngn kami,die sgt super duper BEST! yeay2!....smpat la bljr mjahit bj kurung+skirt+jubah nnnnn bwt bj kurung special untk umi!!! h000rey...so,u jgn crik gaduh if nk ejek2 i x pndai jhit bj...silap hr bln bj yg u tgok i bwk g kmpus tu sbrnye bj i jhit ok?
3rd: after SPM,kan tgh mganggur...skali lg ke rmh makteh...bljr jhit jubah,bj kebya modern...hmm...bljr mjahit+msk+g shop brg dapur kt psr besar selayang!!!! bpak gile....den mno ponah bwt mende3 nih... huhuhu..g lah skolah slyang,bljr plk dgn cekgu jamiatun (fashion desginer)..gile..cikgu smua otai2.. aliah? hampes...huhu..

back to realiti; girls gemar mgemuk kan punggung..reason why? alia tgok ank dara skrg, da mls bljr..bgun plk lmbat...cm gane nk jd menantu org? bagun jam 12,2 ptg?masyaAllah....teperanjat mak mertua..
haiy0k! da bgun lmbt,kat rmh org die boleh selamba g mkn dgn x gusuk gg,pas2 tg0k tv.. adoi,malu plk den nk citer....jgn smpai mkcik rmh tu ckp "hoi,bgun ank dara mmbesarkn punggung je" masyaAllah malu la...ay0k..




biasakan diri bagun awl,mandi,then usai solat subuh...terus bantu mkcik/tn rmh siapkn breakfast.... kemas la ape yg ptot,borak2 la ngn mkcik2 yg dah brumur ni...bnyk pgalaman drunk...sbb tht age,they really love to share story...from girl,ladies,wife,mummy org! hehe..jgn mls2 drmh org,bimbang kita dah mjejaskn imej fmily yg dh hntr kite mnumpang drmh org...

biarlah x cantik mcm sy*aliah,tp akhlak molek sgt..huhu... kalo ade adik2 korunk dah mle bwt cm2, tegur aje..b4 its too late..ok?

now,after being trained by the otai3....ko petik je jari,nk mkn ape..insyaAllah la siap lg 1 jam... kalo rse tahun tu bjet raye x da,dgn slumber g kdai kain,bwt baju!!! yes2....hehehe...

act,its g00d..kita dpt tinktkan soft skills dgn smua,ade skill memsk,ade skill mjahit...this is basic for girls...bruntung buah ht/tnang/huby......jgn la kita pndai make up,dpn bf fake...hmmm...
dont b like that...kite x mahu kan phubungan 'fast f00d' ni...kalo bole bialh last forever... kwin3 nt jgn lah sbb ini,bnyk plk kes pnceraian...



smlm ustx ckp; jika kami mahu pilih wanita sbg isteri pilih la dgn 4 cri , harta,paras rupa,nasab keturunan, agama....yg trbaik,plih lah brdasarkan agama,insyaAllah selamat lah kamu....

kpd kaum adam,alia d0akn korunk bjaya jmpe permaisuri hati yg trbaik....smoga brkekalan smpai ke akhirnya....yg penting sbr,rjin3 lah mndidik....moga di berkati ye...


yg girls,kalo nak laku..jgn bwt bende tak snonoh...
gelak biar c0ntrol,jaga kbersihan,dduk jgn x sopan...ckp biar berhemah,jaga diri,pride....
kalau anda seorg muslimah,jd tnjukn nilai muslimah..
KALAU DAH ADE,BOLEH LA APPLY PENCARIAN GADIS MELAYU..good2! hehee

alia pun kdg3 mncarut...SEBAB geram tramat sgt pnye psl...tp kita sme3 brusaha kearh kbaikan kan??
uhibukafillah/uhibukifillah....

























No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget