Sunday, November 20, 2011

berita terbaru

salam & hye everyone.
such a long time, i dont post anything about myself to this blog.
maybe hidding from someone.
ye lah..
hide from last memory that kept haunting me..


it almost 2 month i've already make myself as ninja girls.
hehe.

sejak akhir-akhir ni, pelik je rasanya.
kenapa pelik?
bulan ni ada sorg yg lamar. melamar jd suri hidupnya.
last month, 3 orang!
erkkk~

adui..kes berat ni.. hehe..
yg x berepa betul (senget) pinang main2 tu..
boleh jalan lah.. *budak2*
kalau yg serius tu.. kena banyak lagi kena fikir.
sebab ada rezeki akan sambung pengajian di luar.
insyaAllah.

ada hikmah kisah lalu trputus di tengah jalan.
di saat Allah amik matahri dari sinar hidupku dan uji aku dengan hujan dan ribut, sebenarnya Allah nak beri pelangi..
:)

semangat nak hidup mesti di besarkan kembali.
eh, bukan lah nak kata masa DUMP him.. i feel like wnt to kill myself..no..
tak nangis pon.
cumanya, rasa lebih tenang..
meskipun dulu ckp> nak hidup sama2..(janji budak2)
hehe..


new story...
btw, alhamdulillah.. novelku > soul mate sudah di terima oleh gang2 penerbit galeri ilmu.
ada lah 50% based on my true story.
the rest> hasil pengolahan cerita sendiri.
huhu..
hopefuly, cerita ni bagi iktibar pada semua teenager kat luar sana..esp> muslim~

well, novel kena tambah lagi 150pages. sbb penerbit nak novel  jenis novel dewasa ni lebih dr 400pages.
before ni 250 pages..
:P

alhamdulillah nak dah proceed..siap almost 70%..
insyaallah, kalau ada rezeki akan keluar di semua kedai2 buku>MPH,popular & semua kedai buku..
terbitan galeri ilmu. tajuk> soul mate
:)
nama pena? Zeeshan Heikal.

benda best bulan november ni jgk> my cat> kunyit..
dapat 6 kitty..
seronoknya..
have fun habis...
:D


now dlm prepairation with novel tht going to release soon..then my agenda to fly abroad .continue my studies..
:)
insyaAllah kalau ada jdoh, bertunang ke nikah ke..
errkkk..
dengan siapa pun tak tahu..
kawan umi, ada dok tanya2 jugak ni..
amboi2...
terasa mcm hot stuff la pulak..
hehe...
ape2 pon, kena istikarah lagi..
bukan senang cari bakal suami. orang yang nak lead kita, kena betul2 pilih.so, make a wise decision.
peluang & ruang masih di buka.
apa2 pun, doakan yang terbaik untuk semuanya.
ok?
oklah, catch u later.



my favourite song. hehe.. 

take care all.

love,
aliahelmi

2 comments:

  1. Salam...
    moga dipermudahkan segala urusan dan diiringi keberkatan olehNya...

    ReplyDelete
  2. Allahumma amin..
    insyaAllah..
    mohon doanya...
    ^_^

    ReplyDelete

There was an error in this gadget