Monday, February 6, 2012

happy birthday SAYANG...

salam..


selawat dan salam buat nabi junjungan yang sangat di kasihi melebihi kasihku kepada ibubapaku....
selamat hari lahir sayang.
itulah ucapan yang nak sangat tangan wanita saya tulis dari hari tuuuu lagi...
aiyaaa~

ter-delay lah pulok...
sorry sayang..


well, semperna maulud hari tu. alia brkesempatan ke stadium tertutup sh.alam..
tengok penyampaian hadiah smperna majlis maulidur rasul peringkat selangor yg di rasmikan oleh DYMM Sultan Selangor.
hebat2 semua penerima anugerah.
tahniah..
mabruk alaikkiiii.

well, ada jgk alia ajak kwn untuk turut serta ke sana untuk memeriahkan majlis..
hampa.
nvm, harap & doa alia semoga mereka dapat sertai the next maulidur rasul.


sempat pergi dgn 2 sahabat usrah..
*adik2..
:)


kat sana sempat jumpa mad'un time kami sertai XPDC dakwah, named Rizal.
:)
seronok tgok mad'un ni happy dgn acara ber-arak ramai2 kt situ..jalan ramai2..
(well, alia dgn kwn dtg lmbt pun.tghari)
hehe...



sedih juga bila tengook, tak ramai anak muda yang menyambut maulidur rasul kali ni..
ada yg lebih pentingkan swimming poool dari pergi aktiviti celebrate birthday nabi sendiri.
hmmm..
pathetic..

i give u example (for exmple girls);

your mother in law punya birthday hari ni.. time cuti weekends.
then, what you going to do sayang?
tipulah kalau you all tak wish or pergi jumpa, kan?
especially kalau baru 1st year baru kawin..
ceiiiittttt..
penipulah kalau tak wish..
alia berani kerat kuku kaki lah kalau korang tak wish (kecuali yg mak mertua yg meninggal, di alam lain)
:)

mesti korang, pg2 lagi dah siap2 nak masak kek best2..
then buat jamuan, belikan hadiah lawa2...
pastu ajak mak mertua & husband keluar makan kat luar..
ajak jalan2..
pastu 'kemainnnnnnnn' lagiikkkk, cium tangan & peluk lame2..
*konon2 ler tuuueeeeewwwww....

hantar mak mertua buat pedicure menicure (whatsoeva), saloon ape lah, pergi ngurut sane sini..
haiiiiii..
untong lerrr...
(eleh, yang belum kawin pon dah gedik2 bajet baikkkkkk layan bakal mak mertua mcm2)
-geleng2 kepala, pusing kepala 360 degreeeee-
*woi, putus paleeeee lah..
haha..


but at the end what?
kat akhirat sana?
mak mertua antara one of the pemberi syafaaat ke?

bukanlah alia nak korang pinggirkan mak mertua..(one day nanti, sooner or later)
ecece...

kalau dgn mak mertua boleh layan mcm tu, kenapa tidak kepada kekasih Allah SWT, Muhammad bin Abdullah?
kenapa tak boleh?
kenapa?
whyyyy?
tell me whyyy (ala2 lagu N'sync).. hehehe...

satu lagi example,

khas buat bo-boi kat luar sana..
excuse me, bo-boi bukan B-boy (yg hiphop tu)..means, boysssssss..
get it?


today your sweet, loving girlfriend punya birthday.
mesti the day before, u all dah belikan hadiah siap2..
bunga sejambak, selori...
siap wish tepat 11.59 malam.....
before pukul 12.

konon2, you all lah lelaki  paling sweeeeeeet atas planet niii.
oh please lahhh wehhhh (rimas okeyh) :P
then u all ajak tengok wayang, then dating, candle light dinner, candle light lunch..
huahuahua...
'kemainnnnnnn' nak light2 sangat lah kannnn.

nak tanyalah, gf tu confirm ke jadi wife?
dan kalau jadi sekalipun, apa dia boleh bantu kalian time kat padang mahsyar?
bole bg syafaat?
siapa dia?
siapa gf korang yg korang nak agungkan sangat?


well, itu yg alia nk smpaikan mesej pd korang.
as i mention dlm entry "mencintaimu melebihi kemampuanku".

nabi angkat kita as his saudara, and also he declare that his ummat is the > iman paling ajaib.

as i told in my novel blog, i'm student yg pernah main muzik.
so, music are soooo close to my heart.
i love any song yg baik2 & unsur ketuhanan..
music can attrack me.
so, i have to choose the good music for my empty soul.
here i got few song that might open your heart to realise how important a man named Muhammad bin Abdullah in your life.

ya Rasulullah, i miss you, we miss you.
terimalah kami sebagai umatmu.
kaulah pemberi syafaat untuk kami.
^_^
love you.


lagu hadad alwi.best sangat.
heeee..
ada hiphop.
nices one.


this one also nice.
raihan feat mecca to madina (M2M)
-ade hip hop jugeeeee-


ni lagu paling semaaaattt lah.
*smart*
kumpulan nowseeheart
-tenang je kan?-
love this song...

by sami yussof.
tajuk?
muallim..




i think that's all.
buat short story  je..
smoga bermanfaat...
ni  story tntang Muhammad SAW.



love,
aliahelmi

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget