Friday, November 15, 2013

sujud akhir

Assalammualaikum dan salam sejahtera,
rasanya dah berbulan tak menulis.

syukur masih diberi nikmat untuk terus hidup sehingga ke saat ini.
Allahuakhbar.


tajuk kali ini begitu signifikan untuk diri sendiri..
mungkin bagi yg tidak menunaikan solat, tiadalah yg menganggu dengan tajuk diatas.

2 minggu lepas saya baru sahaja terlibat dalam kemalangan jalanraya.
reverse kereta sbb double parking as i follow one friend.
kebetulan seorang auntie Cina ni nak keluar..i pun beralih tempat duduk di tempat pemmandu..
as my friend keluar beli barang.

dengan tak sedar, i tekan button ke reverse plus i tekan minyak.
berlanggar dengan kereta belakang until kereta belakang kemek habis.
kereta yg i bawak bonet tak bole tutup.

that particular night, i sangat terkejut dan phobia.
keesokkan harinya, i sakit-sakit2 badan.
until present.

selasa lepas, i pergi ke HTAR klinik orthopedik.
doktor sahkah tulang lumbosacral sebelah kanan i patah.
sebelah kiri pulak retak.
no wonder, bila i nk solat atau nak bent badan..i rasa sakit.
Allah.

so, untuk tidak menjadikan ini sebagai alasan untuk tinggalkan solat.
i terpaksa solat diatas kerusi.
seorang gadis berusia 22 tahun, nampak sihat tubuh badan.
terpaksa solat duduk di atas kerusi.
Allahuakhbar.
*ampunkan dosa-dosa ku*


actuarlly i pernah tengok pak anjang i menangis sebab tak boleh sujud ke sejadah..2 years past..
akibat gout.
i pelik.
now i faham maksud dia.
rupanya, nikmat untuk solat dan sujud untuk merasai nikmat menjadi hamba.
dah takdapat.
rasa syahdu.
frankly speaking, i do cry because of this.
Allah.
*ampunkan dosa-dosa aku*


anyway, my operation will next month..
for the mean time, i will depend on tramadol untuk tahan sakit.
tramadol memang akan buat mengantuk.
kadang-kadang i terpaksa skip ubat.sebab nak pergi kelas dan tahan je sakit.


nikmat nak tidur pun Allah dah ambik.
MasyaAllah.
nak tidur, tak da pakai bantal,.
kemudian kaki kena bent.
sebab nak luruskan kaki,.
it does bit reduce my back pain.
Alhamdulillah.

1 year past, i pernah jatuh flip kebelakang sbb dukung anak sedara di tempat ambik wuduk.
sampai sekarang sakit.
so, pain and reason i kemungkinan dari 2 sebab.
MasyaAllah.

nasihat i, walaup apa pun terjadi.
jangan tinggalkan solat.
teringat my housemtae non-muslim.
terkebil-kebil mata dia, bila i cakap..i tetap kena perfom solat/sembahyang meskipun i sakit sampai patah tulang riuk ni.
:)
Allah uji sikit je ni kalau nak dibandingkan dengan ujian kaum2 yg terdahulu.

I believe ayat Quran Al-Baqarah;216 dan AL-Insyirah;5-8.

stay strong and berserah pada Allah.
tu je.
take care everyone..
pergi tempat licin, pakai selipar tau..takut2 tergelincir nanti..
hihi.


p/s: Esok ahad 17/11 abi flight ke Libya. I'm going to miss him. no one can take care of me.
:'(


with Love,
Aliahelmi

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget