Tuesday, June 5, 2012

26 nanti?

(RE-EDIT entry)
Assalammualaikum wtbh..
very fine evening.

banyak betul benda nak cerita.
dari kisah orang single ke double..
hihi...

disebabkan cuti semester ni dah macam cuti budak2 summer kat luar negara *macam yg lain*
saya menghabiskan cuti dengan menanam pokok, masak2, menjahit, buat coklat, buat muffin.
ni memang nak kawin ke apa belajar ni semua?
that's not funny at all.
:S

i just try to make myself be a grown up girl that can be depend on.
cuma me-mandai-kan diri yang serba ZERO ni tentang kemahiran2 lain.
it's now wrong right?
rather than i lay on my bed sleeping like sleeping beauty.
:O

sebab ilmu dissect dah expert dah..
praise to Allah.
dalam makmal, dah tahu mana 1 nama mesin2 dalam hospital.
:)
huhu..
alhamdulillah.

baru-baru ni sahabat baik semasa sekolah, telah pun menamatkan zaman anak 'dara' dengan jejaka pilihan.
alhamdulillah. another ticket halal.
suddenly,
one of my friend came out dengan ayat "lepas ni siapa pulak yg nak kawin?"
macam biasa, saya pilih untuk diam je.
eventough when i was 19 years old, i'm kindda excited to get married early.
now, not anymore.
owwww... (please dont do that aliah, pleaseee)
hehe...

bukan ape.
saya rasa saya belum layak. mungkin masa zaman umur 18, 19 tahun,jiwa saya membuak2 nak kawin awal. tapi NOW, saya takda rasa nak kawin lagi so far.
maybe saya dah faham kot makna 'TANGGUNGJAWAB'.
so, saya target untuk tamatkan zaman anak dara before 26.
insyaAllah.

fahimtum?
nikah awal tak pe.dok jauh2..tak maw dok sekali.
meansm i prefer nikah khitbah. nikah gantung.
yang walimahtulurus tu, before umur 26.
hehe...

saya ada baca artikel kawan2 yg belajar di Mesir.
katanya, kawin is all about making ummah.
yup, tepat sekali.
think deep before you start to think about married, ok?
perkahwinan bukan sesuatu percubaan, atau 'main masak-masak'...
so, wisely think.
-----<@

 2nd thing,
benda best jugak hari ni, kawan2 yg belajar di IMS, Bangelore dah pandai buat surat MC untk patient.
wah3..
tahniah doctor2 wanna be..
:)
proud of you.

3rd thing,
dalam ribut saya menyelesaikan tugas sebagai s/u event bila cinta bertasbih BCB (should be KCB, kan?)
:P
saya di uji macam2 ujian.
haih. kalau ikut hot tempered ni.
memang takkk tahan lah orang dengar saya hamun/lepar kertas depan muka/ buat muka tak puas hati.
tak boleh nak complaint lebih, so i need to be matured enough to handle all the stuff.'
pray the best for me & my BCB crew.
insyaAllah 21 september akan di anjurkan event ni di unisel sh.alam.
akan bincang tentang cinta.
yeah, bukan saya yg describe. tapi panel2 bertauliah akan bercerita.
insyaAllah.
di jemput semua mahasiswa/i mahupun dato/nenek/mokcik/pokcik datang.
:)

next,
disebabkan saya ni suka membaca.
banyak juga new update yg saya dapat tahu.
tapi dlm banyak2 negara, saya lebih suka dengar berita dekat negara China.
last 2 days, ada driver bus mati sebab ada objek besi come from no where hit the ribcage..
& the drive bus died.
:'(
another thing, hujan batu hit one of city in China too.
:)
teh ais satu!
hihi...

finally,
kerja menaip terganggu sikit. sebab?
mood tak kelihatan...
semua angkara diri sendiri yg kehilangan momentum.
:P

alhamdulillah , peng-edit novel kelas atasan saya telah berusaha keras dalam proses editing.
saya akan ke PJ insyaAllah after that untuk proses perbincangan lanjut dengan penerbit.

while, talk about Turkey.
as i planning to further my studies there for MBBS.
saya tangguhkan seketika sebab nak fokus novel.
seronok actually sebab banyak benda boleh buat time cuti semester ni.
ada rezeki, saya akan sambung medic di sana tahun ini.
insyaAllah.
:)
mohon doakan saya berjaya.

last but not listed,
well,kepada kawan2 sekolah rendah & menengah saya yg telah selamat berkonvo/habis belajar.
tahniah dari saya.
korang memang hebat!
:)
bangga aku..
hihi..
all the best in ur future life.


i think that's all.
ni ada gambar coklat yg saya buat dgn umi.
take it look.
okeyh.
(^0^)


kalau berminat boleh lah inbox kat email.
:)
kot nak beli kan..
nanti saya emailkan harga dia berapa, nak kaler ape, filling ape..
insyaAllah boleh je di hantar.


take care guys.

love u,
aliahelmi

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget