Wednesday, May 9, 2012

transfomer lagi.

(RE-EDIT ENTRY)

salam alayk...
fuhh..
berdebar-debar hati ni..
hmm..
apa maknanya?
hmm..
cuak lah..
aiyaa..
(bukan sbb citer transfomer okeyyy)






huhu...
sy tak perlu jadi mcm lelaki.
thinking so hard to find money.
sebab saya sendiri telah pilih jadi part time penulis novel.
so, dari segi duit.
sy takda mslh.
but, dosent mean..lelaki tu TAK perlu keluarkan duit untk sy.
saya atau mana2 wanita tidak suka lelaki PEMALAS.
harap maklum.
:)

skill masak, skill menjahit, skill untuk tahan dugaan & jd lebih bersabar tgh applied sikit2 dlm diri.
skill untuk lebih indie, skill untuk jaga aurat, skill untuk jd wanita solehah pun tgh sy usahakan.
sy pun dah mulakan life dengan diary.so that my time will sytematic..
^_^


apalah kelebihan si dia, if dapat wife tak boleh harap..
tahu nak cantik je, tapi tak pandai hal lain..
kasihan....
hmmm..
at least, i want to be someone he can proud off..
:)
insyaAllah.

IKLAN-IKLAN;
bulan lepas, beli phone baru.
my smsung sgl7 rosak.
so, beli corby2 colour PINK.
:)
hehe..
alhamdulillah.


naluri wanita kan..
kadang tu bila nampak wanita soleh rasa mcm diri ni tak cukup amal dengan Allah je..
*compare myself to her*
then bila tengok wanita yg tak brape hiraukan Islam, terdetik rasa syukur.. sebab Allah masih sudi pilih diri ni untk terima hidayah.
=.='

pernah dengar kawan cakap, kalau dalam kesusahan..
compare diri dgn org pakai selipar,kasut, & berkaki ayam..
kalau kita pakai selipar..
kita cuba nak jd yg trbaik mcm org pakai kasut..
bila tengok orang berkaki aym, kita bersyukur..sebab kita masih mampu pakai selipar.
analoginya begitu..
huhu..



got something to share,
semalam tgok u-tube..
RCTI, tentang Ramadhan series KCB.
teringat bila director kata.. drama tu masih jaga pergaulan pelakon.
tiada unsur pegang2 dgn bukan mahram.
it's good to hear that.

recently,i read in one of pop-star website,
article faizura. pelakon Malaysia.
dia kata susah betul nak dpt watak yg takda pegang dengan laki.
betul ke?
kasihan pelakon yg tengah berubah nk jadi baik, sebab itu sumber pendapatan dorang.
well,
bagus lah kalau dia *faizura* mula fikir tentang tu.
saya setuju.
saya beharap, kalau novel saya keluar nanti..
saya nak semua pelakon pakai tudung *based on my novel*, & no touching scene.
even pegang watak suami isteri.
unless they are REAL hubby & wifey.
:)

ambil lah contoh filem2 Iran.
dorang takda scene2 pegang2 ni.. tapi masih mampu gondol award di festival filem.
^_^

besides,
karya Habiburrahman juga berjaya bawa fenomena tentang ni.
menjaga adab sebagai Islam.
Alhamdulillah.
:)


well cuti ni memang saya amik masa untuk cantikkan diri.
makan suppliment untuk kulit.
minum air berunsur herba & 100% natural untuk kulit cantik & sihat.
saya nak jadi wanita yang pandai jaga kesihatan & sihat.
meskipun berpurdah.
^_^

well, about my healthy lifestyle..
lg2 bulan, akan bersinar2 lah diri ni.
ewah.
ingat bintang ke hape?
huhu..
jokes..
cantik untuk diri sndiri & sihat.
insyaAllah tak salah.
;)


tu je.bai~
wslm

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget